• Головна
  • Опис та корисні властивості гарцинії камбоджійської
Новини компаній
15:00, 18 серпня 2023 р.

Опис та корисні властивості гарцинії камбоджійської

Новини компаній

Гарцинія – це дерево, на якому дозрівають невеликі округлі плоди, що схожі зовнішньо на гарбузи. Розповсюджена ця рослина не лише в Камбоджі, звідки вона отримала одну частину назви, а й в інших країнах, зокрема в Індії, Полінезії, Південній Африці та Австралії. Місцеві жителі використовують плоди як додаток до їжі – у ролі приправи або інгредієнта для напоїв та страв. Крім того, м’якуш і шкірку гарцинії традиційно використовують у народній медицині з метою лікування різних розладів, а саме:

  • запорів і дизентерії;
  • порушень менструального циклу;
  • захворювань шлунково-кишкового тракту;
  • різних паразитарних хвороб (гельмінтозів);
  • водянки;
  • ревматизму.
Опис та корисні властивості гарцинії камбоджійської, фото-1

Основною активною речовиною гарцинії камбоджійської є гідроксилимонна кислота (ГКЛ). Саме вона допомагає вгамувати апетит та скинути зайву вагу. Гарцинія камбоджійська купити можна на будь якому сподіалізованому сайті онлайн чи офлайн.

Корисні та оздоровчі властивості гарцинії камбоджійської

У офіційній медицині гарцинія камбоджійська сприяє не лише зниженню ваги, але має ряд інших позитивних якостей, які впливають на роботу організму:

  • Нормалізує рівень глюкози в крові, тим самим пригнічує відчуття голоду.
  • Блокує процес синтезу жирів, що згодом мінімізує відкладення жирових клітин.
  • Знижує рівень холестерину в крові та запобігає його утворенню.
  • Допомагає прискорювати обмінні процеси та метаболізм.
  • Стимулює вироблення серотоніну – гормону радості. Позитивний настрій усуває звичку заїдати стрес і переїдати.

Якщо підсумувати, то гарцинія камбоджійська є своєрідним енергетиком, який допомагає роботі серцево - судинних систем та інших внутрішніх органів, додає енергії та допомагає тілу бути в тонусі.

Протипоказання та побічні ефекти

Тисячоліттями жителі східних країн споживають камбоджійську гарцинію, і це може бути як велика, так і мала кількість. Проте для тих, хто не мав досвіду з такою їжею, важливо бути обережними не лише щодо дозування, але й враховувати можливі протипоказання. Приймати гарцинію не варто у таких випадках:

  • вагітним і годуючим грудьми, так як ГКЛ може нашкодити плоду та дитині;
  • хворим Альцгеймером та іншими видами деменцій;
  • разом з прийомом препаратів для зниження рівня холестерину в крові;
  • при підвищеній нервозності та збудливості;
  • людям з хворобами шлунково-кишкового тракту та слабким травленням;
  • при проявах алергічних реакцій на компоненти;
  • тим, хто приймає ліки для зниження цукру в крові та діабетикам.

Побічні властивості трапляються не часто і зачасту спричинені завеликими дозами. Це може бути діарея, гіпоглікемія, або ж зниження цукру, яке дає слабкість, нудоту та запаморочення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оголошення
live comments feed...