• Головна
  • Тернопільщина: як готують кутю на Заході України
09:32, 20 грудня 2023 р.

Тернопільщина: як готують кутю на Заході України

Тернопільщина: як готують кутю на Заході України

Жодне українське Різдво не обходиться без цієї важливої страви, але кожен регіон має свої особливості рецептів приготування куті. Як готують кутю на Тернопільщині.

На Тернопільщині пшеницю миють і замочують на декілька годин. Потім її потрібно відварити на середньому вогні до готовності, час від часу помішуючи. Мак розтирають у макітрі до білого. 

Зварену пшеницю заправлять розтертим маком, розчиненим медом або цукром та січеними горіхами, часом спеціально перед тим підсмаженими. Окрім того, до страви обов’язково додають родзинки, ретельно перед тим їх замочивши. Потім ретельно все змішують і подають до столу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Тернопільщина #кутя #Різдво

Коментарі

ТОП новини
"Мобілізація чоловіків до 1 серпня масово охопить осіб цього віку, повістки накриють тисячі людей": куди відправлять служити
Град і потужний холод зайде завтра в регіон, злива і могутній дощ піде на міста і автомобілі: де чекати на жахливу негоду?
"За 8 порушень людей почнуть масово відправляти в ТЦК, чоловіки шукають свої ознаки в переліку": мобілізація та повістки
"В Україні несамовита негода та потужна гроза вперіщать прямо завтра, вдарить аномальна температура": пре дощ і злива
Оголошення
live comments feed...