• Головна
  • Тернопільщина: як готують кутю на Заході України
09:32, 20 грудня 2023 р.

Тернопільщина: як готують кутю на Заході України

Тернопільщина: як готують кутю на Заході України

Жодне українське Різдво не обходиться без цієї важливої страви, але кожен регіон має свої особливості рецептів приготування куті. Як готують кутю на Тернопільщині.

На Тернопільщині пшеницю миють і замочують на декілька годин. Потім її потрібно відварити на середньому вогні до готовності, час від часу помішуючи. Мак розтирають у макітрі до білого. 

Зварену пшеницю заправлять розтертим маком, розчиненим медом або цукром та січеними горіхами, часом спеціально перед тим підсмаженими. Окрім того, до страви обов’язково додають родзинки, ретельно перед тим їх замочивши. Потім ретельно все змішують і подають до столу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Тернопільщина #кутя #Різдво

Коментарі

ТОП новини
"Потужний холод пре в Україну з лютою силою, сніг та гроза хлинуть потоками води на авто": зима повертається в регіони
Трійця 2025: коли святкуємо Зелені свята та які традиції збереглися
У ТЦК хочуть масово призвати ці групи населення, оприлюднено ознаки потенційно мобілізованих: мобілізація, повістки, ВЛК
В Україну повертається зима і сніг, потужна гроза і град вдарять в регіонах: пре дощ і злива, прогноз налякав самих експертів
Оголошення
live comments feed...