
09:25, 12 грудня 2024 р.
Виділяють отруту прямо в бульйон: з цих грибів категорично не можна варити суп

Медики попереджають, що деякі види грибів під час варіння активно виділяють отруйні речовини. До таких належать пластинчасті види – сироїжки, грузді, лисички та вовнянки. Воду, в яких варилися ці гриби, треба зливати, а їх краще додавати в салати, соуси чи смажити, пише ТСН.
Ще одне табу для супів – це перестиглі гриби. Вони містять зіпсований білок, який погано перетравлюється. Окрім того, в них може бути присутня цвіль і одноклітинні паразити – амеби.
Також небезпечні для варіння гриби, які росли біля дороги. Вони накопичують важкі метали та різні отруйні речовини, особливо в капелюшках збираються токсини з опадів та вихлопних газів. Також ці гриби можуть мати радіоактивні елементи. А під час приготування ці отруйні речовини залишаються у бульйоні.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
10:46, 20 грудня 2023 р.
12:05, 2 травня
15:55, 1 травня
19:33, 22 квітня
10:38, 28 квітня
live comments feed...