• Головна
  • Не чай, а вбивця: цей напій руйнує шлунок і печінку
20:01, 21 квітня

Не чай, а вбивця: цей напій руйнує шлунок і печінку

Не чай, а вбивця: цей напій руйнує шлунок і печінку

Експерти закликають в жодному разі не пити чай, який давно вистиг. А тим паче не робити кілька ковточків вчорашнього чаю, чи знову заливати його окропом.

Чай можна пити лише наступні 15-20 хвилин після заварювання. А напій, який вже постояв, перетворюється на отруту.

Найбільше негативний вплив несвіжий чай має на печінку та шлунок.

У заварці вистиглого чаю накопичуються дубильні речовини та азотисті важкорозчинні сполуки. На рідині утворюється оксидна плівка, яка містить магній, кальцій, залізо та білок. Але ця плівка небезпечна, бо має ще гуанін, кофеїн та теофілін.

Саме ці речовини є руйнівними для шлунково-кишкового тракту й печінки.

Під дією кімнатної температури органічні сполуки та дубильні речовини, які є у плівці чаю, окислюються і перетворюються на ідеальне середовище для патогенної мікрофлори.

А за 24 години в такій плівці утворюється пліснява.

Заливаючи таку отруту окропом, небезпечні сполуки потрапляють в організм. Це може стати причиною незрозумілої алергії, болю в животі і навіть призвести до виразки шлунку, пише ТСН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#чай #охолов #шкода
ТОП новини
Зниження мобілізаційного віку і посилення мобілізації, ТЦК забере цих 30 000 чоловіків терміново: мобілізація, повістки, ВЛК
"Ці області України зникнуть, планується реформа устрою": карта України може радикально змінитися
"Україна єднає серця з усього світу": італієць, що служив на Тернопільщині, одружився з українкою (ФОТО)
"Ці 4 секретні способи зроблять квашену капусту по-справжньому хрумкою": унікальний лайфках, як гарно квасити капусту
Оголошення