• Головна
  • Накип у чайнику зникне без тертя: ці прості способи вас здивують
19:08, 1 червня

Накип у чайнику зникне без тертя: ці прості способи вас здивують

Накип у чайнику зникне без тертя: ці прості способи вас здивують

Накип, що накопичується всередині чайника, є не лише естетичним дефектом. Це фактор, який псує смак кави, чаю та страв, приготованих з використанням кип'яченої в ньому води.

Сервісні техніки вказують, що це також є основною причиною відправлення обладнання на ремонт. Якщо ми хочемо уникнути швидкої заміни пристрою на новий, а також заощадити трохи грошей на купівлі спеціалізованих засобів для чищення, можна брати продукти, які є у нас вдома, пише видання Kobieta.

Якщо ви плануєте ретельно почистити чайник, варто ознайомитися з рекомендаціями виробників. Більшість рекомендує чистити пристрій приблизно двічі на місяць. Важливо кілька разів після видалення накипу налити, закип'ятити та злити воду. Суміш із залишками спеціальних засобів не підходить для розливання чаю чи кави.

Один з найпопулярніших методів видалення накипу з чайника — це оцет, і саме його найчастіше використовують досвідчені домогосподарки. Однак іноді варто зійти з цього шляху та спробувати трохи менш традиційні методи, результати яких приємно вражають. Для тих, хто з ентузіазмом пробує нові ідеї, рекомендуємо використовувати кока-колу або картопляне лушпиння.

Перший варіант — налити приблизно 300 мл кока-коли в чайник, потім долити приблизно 100 мл води та довести все до кипіння. Як тільки обладнання сигналізує про те, що суміш досягла потрібної температури, залиште її всередині на 30 хвилин. Після закінчення цього часу вилийте суміш разом із зібраними кам'яними відкладеннями і промийте внутрішню частину водою.

Другий варіант вимагає від нас зібрати партію лушпиння після чищення бульби. Помістіть інгредієнти на дно чайника, залийте водою до верхньої позначки та доведіть до кипіння. Повторюйте дію кілька разів, поки шар накипу не зникне.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#накип #чайник #способи

Коментарі

Показувати новий коментар:
внизу вгорі
123
3 червня, 08:32
Не рекомендую кип'ятити оцет чи лимонну кислоту з закритою кришкою. Пари кислоти потрапляють на контакти кнопки, окислюють їх і апарат виходить з ладу. Якщо вже так хочеться, то краще довести до кипіння з відкритою кришкою, але слідкувати за чайником, тому що автоматично з відкритою кришкою він не вимкнеться.
Останні новини
ТОП новини
Снігопад і похолодання вжахнуть в Україні, вперіщить грозовий дощ і лютий холод: де вдарить негода на Різдво Богородиці?
Жахливе похолодання і дощ вразять Україну у вересні, ці області затопить крижана злива: де буде снігопад і мороз на свято?
"Несамовите похолодання та холоднющий дощ вперіщать з дикою силою в Україні, іде злива і холод": куде пре сніг і мороз?
"ТЦК шалено шукає чоловіків із такими 3-ма професіями, знайдуть і призвуть навіть 59-річних": мобілізація, штрафи, повістки
Оголошення