• Головна
  • Як правильно додавати оливкову олію до страв, щоб зменшити в них кількість калорій
21:06, Вчора

Як правильно додавати оливкову олію до страв, щоб зменшити в них кількість калорій

Як правильно додавати оливкову олію до страв, щоб зменшити в них кількість калорій

Багато господинь використовують оливкову олію в своєму раціоні харчування не лише завдяки її смаковим властивостям, а й для того, щоб зменшити калорійність страви у порівнянні із використанням тих таки соусів, майонезу чи соняшникової олії. 

Саме оливкова олія є одним із провідних продуктів для серцево-судинної системи і загального здоров'я вцілому. Завдяки корисним жирам, оливкова олія гарно впливає і на рівень холестерину в крові, і на міцність імунітету, роблячи організм більш стійким до хронічних хвороб.

Проте навіть найкорисніший інгредієнт може мати небажані наслідки, якщо його використовувати неправильно. Видання eatthis.com розповідає про головну помилку при приготуванні їжі з оливковою олією, яка може непомітно нашкодити вашому здоров’ю та фігурі, пише "Oboz".

Чому важливо контролювати кількість?

Скільки разів ви готували вечерю – наприклад, пасту чи щось смажене – й щедро поливали сковорідку оливковою олією прямо з пляшки, не вимірюючи кількість? Таке використання здається зручним, але в результаті ви можете непомітно споживати надлишок калорій.

Одна столова ложка (приблизно 15 мл) оливкової олії містить близько 120 калорій. А якщо ви готуєте об’ємну страву, наприклад, смажене м’ясо або овочі у великій кількості, калорійність страви стрімко зростає через кількість доданої олії.

Безумовно, приготування їжі з оливковою олією корисне для організму. Але якщо не контролювати об’єм, як і з будь-яким іншим "здоровим" жиром, ви ризикуєте споживати більше калорій, ніж планували, що може звести нанівець ваші зусилля у зниженні ваги.

Як зменшити кількість споживаної олії?

Один із найпростіших способів – перейти на спрей-форму. Збризкуючи м’ясо чи овочі замість того, щоб наливати олію, ви зможете значно зменшити кількість жиру в страві.

У продуктових магазинах легко знайти готові пляшки оливкової олії у спреї. Але якщо ви дбаєте про довкілля та хочете скоротити кількість сміття, чудовим варіантом стане багаторазовий флакон для розпилення олії.

У деяких рецептах, звісно, вказано необхідність додати певну кількість оливкової олії на сковорідку. Це нормально. Проте, замість того, щоб просто наливати, краще скористайтеся мірною ложкою – так ви точно знатимете, скільки калорій додаєте до страви. Це дозволить насолоджуватися улюбленою їжею без зайвого калорійного навантаження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#олія #рецепт #оливкова олія в спреї

Коментарі

ТОП новини
"З 1 липня ТЦК почне шукати по всіх закапелках, не чіпатимуть тільки чоловіків з трьома рисами": повістки і мобілізація
"Брали шалені гроші": на Тернопільщині викрито працівників ТЦК, які злочинно оформлювали непридатність до служби
"ТЦК позбавить ці 3 категорії людей бронювання і терміново призве, перевірки стануться у цих місцях": повістки, мобілізація
Похолодання та дощі насуваються на цілі регіони, люта злива заллє міста на тлі потужної спеки: де в Україні вдарить негода
Оголошення
live comments feed...