• Головна
  • Та сама овочева запіканка з картоплею: рецепт улюбленої страви з дитинства
20:07, Вчора

Та сама овочева запіканка з картоплею: рецепт улюбленої страви з дитинства

Та сама овочева запіканка з картоплею: рецепт улюбленої страви з дитинства

Секрет ідеальної картопляної запіканки полягає в правильній консистенції та вдалому поєднанні інгредієнтів. Давайте розглянемо, як приготувати цю страву так, щоб вона тримала форму, мала рум’яну скоринку і ніжну серединку.

У багатьох у пам'яті збереглася їжа, яку вони спробували, коли були маленькими, пише Уніан. Особливе місце в такому списку посідає картопляна запіканка як у дитячому садку.

Ця страва з хрусткою скоринкою і м'якою серединою асоціюється з теплом, турботою і світлими днями, коли все було легко і просто. Хоча повернути час назад неможливо, овочева запіканка з картоплею допоможе знову відчути себе затишно.

Варіантів цієї страви дуже багато. Дехто додавав до неї яйце, тоді як інші - манку, сметану чи щось іще. Ми підібрали рецепт, який сподобається дорослим і дітям.

Ця страва готується легко і просто. Потрібно підготувати продукти, змішати їх і поставити запікатися в духовці. Ось які інгредієнти потрібні для картопляної запіканки:

  • три яйця;
  • три середні картоплини;
  • один середній помідор;
  • зелена цибуля;
  • ріпчаста цибуля;
  • болгарський перець;
  • півсклянки рослинної олії;
  • півсклянки молока;
  • сіль;
  • суміш перців;
  • півтори склянки борошна;
  • 50 грамів сиру.

Яйця розбиваємо в миску. Картоплю чистимо, миємо та натираємо на крупній тертці. Гарненько віджимаємо її від зайвої рідини та додаємо до яєць. Усе разом перемішуємо.

Помідор нарізаємо на середні шматочки та всипаємо в миску. Туди ж відправляємо нарізаний перець і цибулю, перемішуємо. Вмикаємо духовку на 180 градусів.

Вливаємо до овочів олію та молоко. Приправляємо та добре перемішуємо. Далі потрібно всипати борошно та перемішати. Форму для випічки вистилаємо пергаментом і змащуємо її олією. Перекладаємо вміст миски у форму і зверху посипаємо натертим сиром. Випікаємо 25-30 хвилин.

За цей час запіканка з сиром і помідорами набуває рум'яної скоринки, а також встигає пропектися всередині. Страва чудово підійде для ситного обіду або вечері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#картопляна #запіканка #рецепт
ТОП новини
"До такої ціни українці не готувалися, оприлюднено тариф на газ з 1 листопада": названо нові ціни для простих людей
Посилення мобілізації та зниження мобілізаційного віку, на вулиці по чоловіків виходять не лише ТЦК: мобілізація по-новому
У який період доби працівники ТЦК припиняють розшуки ухилянтів: несподіване одкровення військового
Медики б’ють на сполох: дітей масово госпіталізовують на Тернопільщині через цю недугу
Оголошення