• Головна
  • "Ніколи їх не купуйте, здоров'я під ударом": названо 3 найгірші консерви на полицях українських магазинів
12:47, Сьогодні

"Ніколи їх не купуйте, здоров'я під ударом": названо 3 найгірші консерви на полицях українських магазинів

"Ніколи їх не купуйте, здоров'я під ударом": названо 3 найгірші консерви на полицях українських магазинів

Фахівці та журналісти у 2025 році визначити три найбільш підозрілі види рибних консервів, що їх варто тримати на віддалі від кухні.

Як інформує "РадіоТрек", експерти назвали перелік.

Кілька в томаті

Одна з найбільш фальсифікованих категорій:

риба розвалена, замість тушок — "каша";

трапляються голови та нутрощі, що суперечить стандартам;

у заливці багато борошна й цукру — щоб замаскувати неякісну сировину;

в банках — мінімум риби, максимум води;

ризик харчового отруєння через зіпсовану продукцію.

Тунець у консервах

Популярна, але потенційно небезпечна риба:

містить ртуть (особливо великі особини);

не рекомендована вагітним і дітям;

краще обирати тунець у власному соку та з позначкою "light" (менше ртуті).

Риба в олії

Часто має проблеми зі смаком і безпекою:

неякісна олія псує продукт;

можливість утворення токсинів при зберіганні у пошкоджених банках;

збільшує ризик ботулізму через анаеробні умови.

Як обирати безпечні рибні консерви?

Читайте етикетку: обирайте консерви, де основний інгредієнт — риба, а не заливка.

Оглядайте банку: без іржі, вм’ятин, здуття.

Уникайте консервів у томаті чи олії, якщо є альтернатива у власному соку.

Перевіряйте вміст після відкриття: риба повинна бути цілою, без неприємного запаху.

Купуйте лише в перевірених магазинах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Консерви #риба
Оголошення