• Головна
  • "Ця риба продається в магазинах, українці не знають про її отруйність": капітальний удар по здоров'ю чекає мільйони людей
14:45, Сьогодні

"Ця риба продається в магазинах, українці не знають про її отруйність": капітальний удар по здоров'ю чекає мільйони людей

"Ця риба продається в магазинах, українці не знають про її отруйність": капітальний удар по здоров'ю чекає мільйони людей

Не вся риба, яка вільно продається у магазинах, корисна для здоров’я. Фахівці закликають звернути увагу саме на тиляпію, котра може завдати серйозного удару по здоров'ю споживачів.

Чому тиляпія шкідлива?

Як інформує "РадіоТрек", тиляпія — одна з найдешевших риб на ринку, саме тому її часто використовують у ресторанах швидкого харчування, кулінаріях та навіть дитячих стравах.

Але у гонитві за прибутком виробники нехтують якістю. Але:

  • Її вирощують тиляпію в Китаї та В’єтнамі — у стоячих водоймах зі стічною водою. В таких умовах тиляпія накопичує токсини, важкі метали та шкідливі бактерії.
  • Годують антибіотиками, щоб риба не хворіла. Ці речовини потім потрапляють у наш організм.
  • У тиляпії багато "поганих" жирів (омега-6), які можуть викликати запалення, проблеми з серцем і навіть рак.

Яку рибу краще обирати?

  • Хек — легка, безпечна, без шкідливих речовин.
  • Скумбрія — багата на корисні омега-3 жири, але купуйте лише перевірену.
  • Місцева прісноводна риба: судак, щука, карась — вирощені в Україні, зазвичай безпечніші за імпортну рибу.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Тиляпія #риба #отрута
Оголошення