• Головна
  • "Ніколи їх не купуйте, загроза для здоров'я": названо 3 найгірші консерви на полицях магазинів в Україні
13:21, Сьогодні

"Ніколи їх не купуйте, загроза для здоров'я": названо 3 найгірші консерви на полицях магазинів в Україні

"Ніколи їх не купуйте, загроза для здоров'я": названо 3 найгірші консерви на полицях магазинів в Україні

Фахівці повідомили саме ті найнебезпечніші види рибних консервів, що їх необхідно уникати, аби зберегти здоров'я власне і своїх близьких.

Кілька в томаті

Як інформує "РадіоТрек", одна з найбільш фальсифікованих категорій:

  • риба розвалена, замість тушок — "каша";
  • трапляються голови та нутрощі, що суперечить стандартам;
  • у заливці багато борошна й цукру — щоб замаскувати неякісну сировину;
  • в банках — мінімум риби, максимум води;
  • ризик харчового отруєння через зіпсовану продукцію.

Тунець у консервах

Популярна, але потенційно небезпечна риба:

  • містить ртуть (особливо великі особини);
  • не рекомендована вагітним і дітям;
  • краще обирати тунець у власному соку та з позначкою "light" (менше ртуті).

Риба в олії

Часто має проблеми зі смаком і безпекою:

  • неякісна олія псує продукт;
  • можливість утворення токсинів при зберіганні у пошкоджених банках;
  • збільшує ризик ботулізму через анаеробні умови.

Як обирати безпечні рибні консерви?

  • Читайте етикетку: обирайте консерви, де основний інгредієнт — риба, а не заливка.
  • Оглядайте банку: без іржі, вм’ятин, здуття.
  • Уникайте консервів у томаті чи олії, якщо є альтернатива у власному соку.
  • Перевіряйте вміст після відкриття: риба повинна бути цілою, без неприємного запаху.
  • Купуйте лише в перевірених магазинах.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Консерви #риба
Оголошення