• Головна
  • Нестандартна кутя: 7 рецептів для тих, хто хоче здивувати родину на Різдво
10:29, Сьогодні

Нестандартна кутя: 7 рецептів для тих, хто хоче здивувати родину на Різдво

Нестандартна кутя: 7 рецептів для тих, хто хоче здивувати родину на Різдво

Кутя може бути не лише «як у бабусі», а й несподівано сучасною.

0352 з допомогою В світі зібрав рецепти навіть для найбільш лінивих кулінарів. Пропонуємо сім оригінальних рецептів головної різдвяної страви — з фруктами, спеціями, горіхами та навіть кіноа. У добірці є варіанти і для пісного столу, і для щедрої вечері, а також швидкі рецепти для тих, хто не хоче довго готувати.

№1: Пшенична кутя з маслом та курагою

Нестандартна кутя: 7 рецептів для тих, хто хоче здивувати родину на Різдво, фото-1

фото Depositphotos

Що треба: 250 г пшениці, 60 г вершкового масла або олії, по 2 ст.л маку та меду, по 60 г волоських горіхів та родзинок, 1 лимон, 10 г кореня імбиру, 100-110 г кураги.

Як приготувати:

Пшеницю потрібно ще з вечора залити водою і залишити на ніч розбухати. Потім, промити її та поставити на 30 хвилин варитися у свіжій воді.

Поки каша ще тепла, додайте в неї вершкового масла та добре розмішайте. Далі, наріжте курагу кубиками, додайте родзинки, натріть імбир та цедру лимона. Все це замішайте разом з маком та подрібненими горіхами й додайте до каші. Зверху можна приправити кутю лимонним соком та поставити в холодильник на 2 години, щоб страва настоялася.

№2 Кутя з булгура, з цукатами та горіхами

Нестандартна кутя: 7 рецептів для тих, хто хоче здивувати родину на Різдво, фото-2

фото Depositphotos

Що треба: 200 г булгура, 50 мл вершків, 70 мл меду, 150 г різних цукатів, 20 мл рому або іншого міцного алкоголю. По 50 г волоських горіхів та кеш’ю, 1 апельсин. На смак: спеції, такі як кориця чи імбир.

Як приготувати:Булгур відварити (близько 20 хвилин), тим часом залити всі цукати ромом та вершками. Горіхи подрібнити та підсмажити на сковорідці. З апельсина натерти цедру та вичавити сік. Поки горіхи ще теплі, змішати їх з медом та спеціями, а також додати цедру.

Готову кашу змішати з апельсиновим соком, дати настоятися 5-10 хвилин, потім додати всі інші компоненти страви. Горіхи можна викласти поверх куті.

№3 Кутя рисова з ягодами та маком

Нестандартна кутя: 7 рецептів для тих, хто хоче здивувати родину на Різдво, фото-3

фото Depositphotos

Що треба: 100 г маку, 100 г меду (або взяти кленовий сироп), 300-350 г рису, 150 мл рослинного молока, вишні без кісточки (можна заморожені), пластівці мигдалю.

Як приготувати:

Мак замочити окропом, потім злити воду. Збити в чаші блендера мак з медом. Додати цю суміш до молока (найкраще смакуватиме кокосове). Рис відварити та охолодити, замішати з маковою сумішшю.

Вишні проварити з цукром чи медом, щоб з них витік зайвий сік. Додати їх поверх куті та прикрасити страву мигдалевими пластівцями.

№4 Кутя пшенична з яблуками та спеціями

Нестандартна кутя: 7 рецептів для тих, хто хоче здивувати родину на Різдво, фото-4

фото Depositphotos

Що треба: 3 яблука, 1 склянка пшеничної каші, ½ склянки волоських горіхів, 70 г меду. На смак: кориця та мускатний горіх. Також, 50 г вершкового масла та ванільний цукор.

Як приготувати:

Пшеничну кашу замочити на ніч, а потім промити, залити свіжою водою та поставити варитися. Поки вариться каша, взяти яблука, почистити їх від шкірки та нарізати великими кубиками. Змішати яблука в каструлі з усіма спеціями та медом, додати ванільний цукор та вершкове масло. Тушкувати цю суміш на слабкому вогні, поки яблука не розм’якнуть повністю.

Горіхи підсмажити на сухій сковорідці та подрібнити. Кашу охолодити, потім змішати з яблуками та посипати горіхами.

№5 Кутя для тих, хто слідкує за фігурою

Нестандартна кутя: 7 рецептів для тих, хто хоче здивувати родину на Різдво, фото-5

фото Depositphotos

Що треба: 1/2 склянки кіноа, 1 чашка соєвого молока (можна купити готове мигдалеве, рисове чи вівсяне), 100 мл води, 150 г маку. Також, по дрібці мускатного горіха, кориці, імбиру сушеного. По 2 ч.л меду, сушеної журавлини, сушених вишень.

Як приготувати:

Мак залити окропом на 1 годину, а потім злити воду та перебити мак в блендері. Кіноа змішати з молоком та водою, довести до кипіння, додати всі прянощі. Варити кашу 20 хвилин на мінімальному вогні, помішуючи.

У готову кашу додати сушені ягоди та мед. Можна додати до неї замочене в воді насіння чіа або запарений льон

№6 Кутя з фундуком та гарбузом

Нестандартна кутя: 7 рецептів для тих, хто хоче здивувати родину на Різдво, фото-6

фото Depositphotos

Що треба: 200 г каші кус-кус, 100 г фундука, 300 г гарбуза, 50 мл вершків, 100 г меду. Додати спеції: імбир сушений, мускатний горіх, корицю, ваніль.

Як приготувати:

Кус-кус відварити, а тим часом почистити та нарізати кубиками гарбуз. Ці кубики проварити у воді, а потім залишити в каструлі, зливши воду. До гарбуза додати вершки, всі спеції та мед. Добре вимішати та варити ще 3-4 хвилини на слабкому вогні. Змішати кус-кус з усіма додатками та дати трохи настоятися.

№7 Смачна кутя для лінивих

Нестандартна кутя: 7 рецептів для тих, хто хоче здивувати родину на Різдво, фото-7

фото Depositphotos

Що треба: 1 склянка пшеничної крупи, 1 пакетик кокосових вершків, 80 г маку, 70 г меду, 100 г мигдалю, 50 г сушеної вишні.

Як приготувати:

Поставити варитися пшеничну кашу. Поки вона вариться, залити окропом мак. Мигдаль підсмажити на сковорідці, поки запарюється мак. Потім, у блендер додати мак, вершки кокосові та мед, збити все протягом 2-3 хвилин.

Коли відвариться пшенична каша, злити воду, змішати її з маковою сумішшю та сушеними вишнями. Все, залишилося зачекати, щоб кутя настоялася.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кутя #рецепти #екзотика
Оголошення