• Головна
  • Урочисте відкриття туристичного сезону на Тернопіллі: з'їли 5 тис. вареників
10:51, 2 травня 2011 р.

Урочисте відкриття туристичного сезону на Тернопіллі: з'їли 5 тис. вареників

Свято відкрили у знаменитому Збаразькому замку, пам'ятці архітектури ХV-XVIII століть. У залі виставили фотографії усіх замків області – у тому вигляді, в якому вони збереглися.

Коштів із державного бюджету на розвиток замків на території краю не виділяють. Тому організатори із національного заповідника "Замки Тернопілля" хотіли привернути увагу туристів до визначних місць Тернопільської області.

На призамковій території організували лицарські бої, байкерське шоу, реконструкцію битви під Збаражем. На сцені виступали співаки і танцюристи з усієї області. Для гостей діяла польова кухня. Порцію шашлику можна було придбати за 40 гривень.

20 господинь із Збаразького району безпосередньо на святі зліпили 5 тисяч вареників. Цю страву готували не на продаж. Нею пригощали лише учасників дійства. Як розповіла господиня із с.Синягівки Марія Присяжнюк, практично усі продукти для цього вони брали із дому.

"Нам дали мішок борошна. А ще ж треба було зо 150 яєць і 20 кг начинки. Картоплю, сир, гречку, вишні – усе брали з дому. Даємо на порцію шість вареників. Їдять їх так швидко, що не встигаємо ліпити", - зазначила вона.

Крім того, зварили 150 л борщу і капусняку. На свято прийшло близько 7 тис. гостей. Люди приїжджали не лише з Тернопільської та сусідніх Львівської і Івано-Франківської областей, а й навіть кількома автобусами із Польщі.

Це вже другий туристичний фестиваль у Збаражі на Тернопільщині. Минулоріч на його організацію зі спонсорських коштів виділили майже 80 тисяч гривень.


Урочисте відкриття туристичного сезону на Тернопіллі: з'їли 5 тис. вареників, фото-1

Вечірній Збараж

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі

Оголошення
live comments feed...