У Тернополі встановили ще один національний рекорд – із приготування найбільшої кількості зеленого борщу

Другий день етно-гастрономічного фестивалю «Галицька дефіляда», який впродовж цих вихідних відбувався у Тернополі, відзначився встановленням ще одного національного рекорду – із приготування найбільшої кількості зеленого борщу.

Досі такого рекорду в Україні ще не було, адже всі в основному віддають перевагу борщу червоному. І те, що саме на Зелені свята тернополяни вирішили приготувати рекордний зелений борщ із місцевих продуктів, є дуже символічним, – наголошує керівник проекту Національного Реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Номінація цього рекорду звучить таким чином – найбільший обєм зеленого борщу, приготований на одній локації. Тобто, не в одному казані, а кожна ресторація готує свій борщ. В результаті, об’єднавшись разом, ми і отримуєм такий новий національний рекорд в номінації «Зелений борщ».

Кожен борщ, приготований у різних рестораціях, на смак відрізнявся, адже, як відомо, рецепти у кожного свої. Однак обов’язковим його інгредієнтом звичайно був щавель, який традиційно застосовують у їжу саме до Зелених свят, – пояснює один із організаторів рекорду, ресторатор Ігор Парій.

Після Зелених свят не прийнято використовувати щавель, тому що він багато накопичує щавлевої кислоти. А до Зелених свят він ще дуже корисний. Загалом, зелений борщ – сезонна страва. Молоденька морква, молоденька картопля там використовуються, хороший бульйон. Так що, це дуже гарна, легка і корисна страва.

Рекордний зелений борщ на Галицькій дефіляді тернопільським кухарям вдався. Біля кожного з казанів, які виставили для дегустації вздовж центральної алеї парку імені Траса Шевченка учасники рекорду, було чимало бажаючих скуштувати страву. Враженнями потім охоче ділились усі:

Олег, тернополянин:

- Борщик чарівний, такий як домашній, приготовлений ніби вдома, з любов’ю.

Леся, тернополянка:

- Дуже смачний борщ. Ще би м’яса трошки додали

Наталя, тернополянка:

Борщик очень вкусный. Чувствуется, что готовили люди, которые это годами делают с любовью. А кухня на природе, – она еще вкуснее, чем дома, как правило.

Олена, тернополянка:

- Борщ мені сподобався. Приблизно такий, як я люблю їсти, як готує вдома мама, такий, як у нас в сім’ї.

Рекорд України із найбільшого об’єму зеленого борщу, приготовленого і спожитого на одній локації, як повідомила керівник проекту Національного Реєстру рекордів України Лана Вєтрова, становить 434 літри. Окрім цього, на «Галицькій дефіляді» мають спекти найбільший торт у вигляді фото карти Тернопільщини розміром 3 на 5 метрів. А ще Тернопіль має здобути номінацію від Національного Реєстру рекордів України як місто, що встановило найбільшу кількість рекордів на одному фестивалі  - це п’ять рекордів.

Тернопіль національний рекорд зелений борщ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі