
10:40, 15 червня 2011 р.
Перший в світі музей-ресторан сала відкрився у Львові
Музей "САЛО", розташований у центрі міста на проспекті Свободи - це унікальний мистецький проект, створений відомим художником-дизайнером Борисом БЕРҐЕРОМ. Його відвідувачі можуть вдосталь поласувати національною українською стравою, яку, до того ж, подають у вигляді кулінарних скульптур.
Як передає кореспондент УНІАН, сало у ресторані скрізь. На стінах - картини відомих митців, усі про сало. Крісло із сала, свічки із сала і навіть колекція одягу, присвячена цьому продуктові. Також є пам'ятник салу з італійського сального мармуру, він є такою собі імпровізованою сценою, де виступатимуть музиканти.
Задум музею-ресторану належить відомому львівському художнику і скульпторові Мирославу Дедишину. Деякі їстівні скульптури роблять за допомогою спеціальних форм, інші вирізають вручну.
Асортимент їстівних скульптур із сала доволі широкий: "Губи Монро", "Ніс Гоголя", "Груди Венери", "Вухо Ван Гога" , "Руки Че Гевари". Також можна замовити суші-сало, а на десерт– сало в шоколаді. Найдорожчою стравою ресторану є "Прутень Давида" за 200 грн. Це сало у вигляді прутня, довжиною 25 см. Порожнина всередині наповнена фаршированими варениками з м'ясом, маринованими огірками, помідорами і капустою.
Зразки скульптур з сала поміщені в спеціальний скляний холодильник, і будь-який з відвідувачів може замовити собі їх копію. А для вибагливих та vip-клієнтів тут обіцяють робити скульптури з них самих.
За задумом авторів проекту, музей "САЛО" – це постійно діючий арт-центр, де будуть відбуватися концерти та фестивалі сучасного мистецтва, літературні читання, перформанси, виставки відомих українських та закордонних художників, скульпторів, відеоарт, фотовиставки, покази мод.
Відкрився музей «САЛО» Міжнародною виставкою сучасного мистецтва. В експозиції представлено роботи відомих митців з України, Німеччини, Росії, Литви.
Не зважаючи на те, що виставка щойно почала свою роботу, її експонати вже широко обговорюються в мистецькому середовищі. А мистецький витвір «Серце з сала» отримав відзнаку – диплом Книги рекордів України «Найбільше в світі серце з сала». До великого пульсуючого серця, зробленого із сала, приєднані трубки, підключені до системи, яка вимірює швидкість ударів. В скляній коробці підтримують сталу температуру, аби продукт не розтопився і не зіпсувався.





Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
11:48, 1 травня
55
12:14, 1 травня
49
14:44, 2 травня
191
12:24, 1 травня
12:08, 1 травня
24
live comments feed...
Коментарі