
12:15, 28 серпня 2014 р.
На Тернопільщині прогнозують подешевлення цукру через перевиробництво
Цукрозаводи Тернопільської області цього сезону планують виробити 280 тис. т цукру.
Це на 150 тис. т більше, ніж у минулому сезоні. А головне – на 92,4 тис. т перевищить квоту“A” поставки цукру на внутрішній ринок. Відтак виробникам цукру доведеться думати, де збути свою сировину.
«Перевиробництво зможе привести до зниження ціни на цукор. Принаймні споживачі від такої ситуації не пострадають», – зазначив перший заступник голови ОДА Іван Крисак.
Слід зазначити, що річна потреба області становить 40 тис. т. Відповідно близько 100 тис. т цукрозаводи продавали щороку поза межі області.
Якщо цього року виробництво цукру стане для них не надто рентабельним, наступного сезону цукрових буряків можуть посіяти менше, як вже було одного з сезонів, а відтак спричинити дефіцит.
До того ж місцеві цукрозаводи очікує ще одна проблема – вони не вписуються в ліміти газу, що ставить сезон цукроваріння під загрозу.
Тоді як цукрова галузь є одною з ключових в промисловості краю – на неї припадає 15% ВВП області.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
18:05, 29 квітня
1 016
11:59, 26 квітня
11
11:39, 3 травня
14
live comments feed...