Священики розповіли, що повинні робити тернополяни, щоб 40-денний Різдвяний піст не став тягарем

У християн розпочинається сорокаденний піст, який триватиме до Різдва Христового
У народі його називають Пилипівка, бо початок посту співпадає з днем пам’яті апостола Пилипа.

Під час Посту християни очищують себе молитвою, покаянням, аби з чистим серцем зустріти Христа, який з’явився на світ.

Різдвяний піст готує людей до Величного свята – Різдва Христового.

- Син Божий хоче прийти і покластися в ці ясла, в тишині і спокої з нами перебувати. В цей час, коли ми постимо, молимося у Великому Різдвяному Пості, ми наче з наших сердець робимо свого роду ті Вифлиємські ясла, де Бог би міг покластися, де б міг принести те світло, себе нам дарувати, дати нам відчуття спокою і миру, – розповідає tv4 сотрудник парафії Святої Тройці у Тернополі отець Олег Харишин.

Щоб зрозуміти глибину і суть посту, кожен повинен цілковито зануритись в молитву, бо тільки в тісному особистому зв’язку з Богом піст стає не тягарем, а насолодою, і перетворює кожного в нову людину, в людину світла, любові і добра.

- В Пості я не тільки щось відкидаю, я повинен щось здобути, якщо бачу бракує молитви, то треба доповнити молитву. Якщо я бачу, що маю гнів з своїм братом, то я маю піти і примиритися, якщо бачу, що не навчився давати милостиню, в Пості саме час це зробити. Якщо бачу, що бракує мені Духа Божого, тобто Духа любові, милосердя, прощення, значить я той Дух повинен запалити, – каже отець Олег.

Різдвяний піст – хороша нагода подякувати Богові за всі дари та проявити свою любов до ближнього, до потребуючого і до самого Бога.

Автор
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Викладення
0/12
Актуальність
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань. Для оцінок та рецензій використовуйте форму відгуку

Відповідальний за розділ
Наталія Наконечна
Журналісти сайту 0352.ua до ваших послуг.
Пишіть нам, телефонуйте, повідомляйте про міські новини та події - ми сподіваємося, що з Вашою допомогою городяни дізнаються про життя Тернополя більше.

Разом з Вами ми зробимо наше місто кращим!