• Головна
  • Священики розповіли, що повинні робити тернополяни, щоб 40-денний Різдвяний піст не став тягарем
17:00, 29 листопада 2014 р.

Священики розповіли, що повинні робити тернополяни, щоб 40-денний Різдвяний піст не став тягарем

У християн розпочинається сорокаденний піст, який триватиме до Різдва Христового
У народі його називають Пилипівка, бо початок посту співпадає з днем пам’яті апостола Пилипа.

Під час Посту християни очищують себе молитвою, покаянням, аби з чистим серцем зустріти Христа, який з’явився на світ.

Різдвяний піст готує людей до Величного свята – Різдва Христового.

- Син Божий хоче прийти і покластися в ці ясла, в тишині і спокої з нами перебувати. В цей час, коли ми постимо, молимося у Великому Різдвяному Пості, ми наче з наших сердець робимо свого роду ті Вифлиємські ясла, де Бог би міг покластися, де б міг принести те світло, себе нам дарувати, дати нам відчуття спокою і миру, – розповідає tv4 сотрудник парафії Святої Тройці у Тернополі отець Олег Харишин.

Щоб зрозуміти глибину і суть посту, кожен повинен цілковито зануритись в молитву, бо тільки в тісному особистому зв’язку з Богом піст стає не тягарем, а насолодою, і перетворює кожного в нову людину, в людину світла, любові і добра.

- В Пості я не тільки щось відкидаю, я повинен щось здобути, якщо бачу бракує молитви, то треба доповнити молитву. Якщо я бачу, що маю гнів з своїм братом, то я маю піти і примиритися, якщо бачу, що не навчився давати милостиню, в Пості саме час це зробити. Якщо бачу, що бракує мені Духа Божого, тобто Духа любові, милосердя, прощення, значить я той Дух повинен запалити, – каже отець Олег.

Різдвяний піст – хороша нагода подякувати Богові за всі дари та проявити свою любов до ближнього, до потребуючого і до самого Бога.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Священики #тернополяни #40-денний Різдвяний
ТОП новини
"Українці приголомшені тарифами на газ з 1 травня": оприлюднено інформацію від усіх постачальників
"Арктичний холод пре в ці області, прогноз стривожив навіть синоптиків": куди суне мороз у -17 градусів, дощ і снігопад?
"Тариф на електроенергію з 1 травня оприлюднено": хто з українців платитиме на 60% менше, а кого приголомшить ціна?
"Несамовитий холод суне в ці області, навіть синоптики насторожені прогнозом": де буде мороз у -22 градуси, дощ і снігопад?
Оголошення
live comments feed...