Тернопільщина виробила стільки цукру, що досі не в силі його використати

За даними  офіційної  статистики, на складах  підприємств-виробників цукру, на  початок вересня  поточного  року  знаходилось достатня кількість залишків цукру,  який виробленого  в  попередньому  сезоні 2014 року.
Крім  цього, в  інших  суб’єктів  господарювання (закладах оптової і роздрібної торгівлі, с/г підприємствах  та  інші в  області)  знаходилось до близько 3,5 тис. тонн цукру.
Зазначені  залишки, без  врахування  можливого  завезення цукру з  сусідніх  регіонів,  розрахунково  можуть забезпечити  нормативну  потребу населення  і  кондитерської  галузі області  до кінця поточного  року.
На  даний  час в  області  вже  розпочато  сезон  цукроваріння 2015 року.  На 10 вересня  Чортківське виробництво ТОВ «Радехівський  цукор» (Чортківський цукровий завод) в  пусковому режимі вже виробив 660 тонн цукру, а  при  виході  на  номінальні  параметри  роботи  вироблятиме до 900 тонн цукру щодоби, тобто  за  2,4 доби може  забезпечити  місячну споживчу потребу в  цукрі  населення  всієї  області.
Крім  цього,  в другій декаді  вересня  планує  розпочати  переробку і ТОВ «Компанія «Галичина цукор» (Збаразький ЦЗ), який  щодоби  вироблятиме  ще близько  300 тонн цукру.
Очікується, що  за  весь  сезон  в  області буде вироблено до 125 тис. тонн  цукру, що в 3,1 рази  більше нормативної річної потреби, тобто при умові відсутності вивозу  виробленого цукру з області, даного  цукру могло б вистачити  області на  3 наступні роки наперед. Загальний  річний обсяг споживання цукру по області становить  близько 40 тис. тонн на рік.
Таким чином  населення області буде повністю забезпечено цукром на період 2015-2016 років,  і ажіотажу на ринку по даному  виду продукту не буде, відповідно цінова ситуація буде стабільна.

цукор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі