
18:06, 8 грудня 2011 р.
Тернопільщина виготовила цукру на 5 областей
На Тернопільщині завершено виробництво цукру. Як повідомив начальник відділу харчової і переробної промисловості обласного управління агропромислового розвитку Андрій Майка, загалом цукрозаводи виробили 208 тис. т цукру, що на 40,9% більше, ніж минулого року.
Істотний ріст виробництва цукру він пояснив збільшенням посівних площ цукрових буряків, ростом врожайності та підвищенням цукрисості.
«За останні 5 років – це найбільші обсяги виробництва цукру в області. Потреба області складає 43 тис. т, відповідно решту буде продано», – зазначив Андрій Майка.
Виробництво цукру цьогоріч здійснювали 7 з 8-ми цукрозаводів області. Простоював лише Кременецький завод, який після купівлі його Івано-Франківським агрохолдингом «Авангард» наразі перебуває на реконструкції. Слід зазначити, що останні два роки після купівлі Кременецького заводу компанією «Дакор» це підприємство не працювало, тільки скеровувало прийняті цукрові буряки на «Дубно-цукор».
Загалом з початку сезону цукроваріння заводи переробили 1,7 млн. т буряків. Їх середня цукристість склала 15,72% (+1,86% до минулорічних показників).
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Оголошення
live comments feed...
Коментарі