На замітку тернополянам: ТОП-5 корисних порад про те, як підготуватись до Різдвяного посту

Усі ми знаємо, що із понеділка 28 листопада розпочинається Різдвяний піст, який триватиме до 6 січня 2017 року. Сайт 0352.ua пропонує вам декілька корисних порад про те, як гідно підготуватись до посту та в чому себе обмежувати, аби наповнити ці 40 днів духовним змістом.

1. Ревні християни не повинні вживати в їжу продукти тваринного походження - м’ясо, молоко, яйця та вироби, що їх містять. Різдвяний піст відноситься до не суворих постів, а тому за церковним Уставом під час нього може вживатися риба та олія. 

2. Впродовж посту можна вживати продукти рослинного походження - картоплю та вироби з неї, різного роду супи та каші, консервовані та квашені овочі (помідори, огірки, капусту, тощо), консервовані салати. Загалом пісна їжа повинна бути простою та недорогою.

3. В Різдвяний піст також не потрібно вживати алкогольні напої, особливо міцні - горілку, коньяк та ін. Лише у вихідні та святкові дні дозволяється випити трохи вина. 

4. Цей піст відрізняється від звичайного голодування своєю духовною складовою. Тому потрібно приділяти якомога більше часу своєму духовному життю, а саме молитися в храмі, вдома, читати Святе Письмо та християнську релігійну літературу. При можливості обмежити перегляд телепрограм, слухання радіо та відвідування розважальних заходів. 

5. Якщо впродовж посту вас запросили на день народження або ж інше свято, намагайтеся їсти тільки ті страви, які дозволені в піст, а якщо таких немає - то зовсім небагато тих, які стоять поруч з вами.