Обід для працюючих людей є чи ненайбільш проблематичним видом трапези, адже на нього завжди бракує часу. Нутриціологи зазначають, що обідати потрібно, як мінімум, за 2-3 години після сніданку.
Загалом вважається, що під час обіду можна дозволити собі більший асортимент продуктів, ніж на вечерю або сніданок.
Це пояснюється тим, що в другій половині дня є більше можливостей спалити калорії, отримані з їжею.
Більшість людей також мають обмежений час на обідню перерву, тому їм доводиться обирати швидкі варіанти їжі, які не потребують додаткової підготовки. Тому часто вони обирають бутерброди.
Проте сам бутерброд - не найкращий варіант для обіду.
Вдень краще вживати в їжу рибу, птицю, м'ясо, овочі, фрукти, сухофрукти, горіхи і довгі вуглеводи. Риба, крім того, що вона джерело білка, дає організму такі корисні речовини, як ненасичені жирні кислоти, які допомагають підтримувати стан шкіри, волосся, обмінних процесів.