У магазинах багато видів риби — заморожена, копчена, солона. Але не вся риба корисна для здоров’я. Особливо варто звернути увагу на тиляпію.
Чому тиляпія шкідлива?
Як інформує "РадіоТрек", Тиляпія — одна з найдешевших риб на ринку, саме тому її часто використовують у ресторанах швидкого харчування, кулінаріях та навіть дитячих стравах. Але у гонитві за прибутком виробники нехтують якістю.
Але: Її вирощують тиляпію в Китаї та В’єтнамі — у стоячих водоймах зі стічною водою. В таких умовах тиляпія накопичує токсини, важкі метали та шкідливі бактерії. Годують антибіотиками, щоб риба не хворіла.
Ці речовини потім потрапляють у наш організм.
У тиляпії багато "поганих" жирів (омега-6), які можуть викликати запалення, проблеми з серцем і навіть рак.
Яку рибу краще обирати?
Хек — легка, безпечна, без шкідливих речовин. Скумбрія — багата на корисні омега-3 жири, але купуйте лише перевірену. Місцева прісноводна риба: судак, щука, карась — вирощені в Україні, зазвичай безпечніші за імпортну рибу.