На базарі у Тернополі розпочався сезон баклажанів. Проте постає питання: "Як зберегти їх унікальний смак та ніжність і взимку?". У соцмережах господині радять закривати баклажани з грибами. Така закуска ідеально підійде до м’яса, картоплі або різноманітних гарнірів і навіть просто з хлібом.
Баклажани обирайте за розміром середні або маленькі, з пружною шкіркою та без пошкоджень. Чим зеленіша плодоніжка у баклажана, тим і сам плід молодший та свіжіший.
Печериці можете вибрати будь-які: гриби середнього розміру достатньо розрізати навпіл, а великі печериці доведеться різати на четвертини, щоб вони компактніше поміщалися в банку.
Інгредієнти:
- 1 кг баклажанів
- 75 мл рослинної олії
- 700 г печериць
- 75 мл рослинної олії
- 300 г цибулі ріпчастої
- 1 ст. л. солі
- 10 горошин перцю
- 2 ст. л. цукру
- 3 зубчики часнику
- 3 шт. спеції гвоздики
- 70 мл оцту столового 9%
Крок 1
Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Тим часом 1 кг баклажанів добре помийте під проточною водою та витріть насухо паперовим рушником. Збризніть їх рослинною олією, викладіть у форму та запікайте 25 хв при температурі 180 градусів. Дайте баклажанам охолонути. Як тільки баклажани охолонуть, очистьте їх від шкірки та поріжте шматочками.