Як квасити помідори: простий рецепт на 3-літрову банку

Серпень - ідеальний час аби квасити помідори. Сорт обирайте самі. А от рецептури варто дотримуватись чітко.

Квашені помідори - рецепт на 3 літрову банку

Інгредієнти:

  • півтора-два кілограми помідорів;
  • один пучок петрушки;
  • три-чотири зубчики часнику;
  • два-три листа чорної смородини;
  • два-три листки вишні;
  • одна парасолька кропу;
  • одна чарка солі;
  • літр-півтора чистої води.

Для того щоб зробити квашені помідори швидко і просто, потрібно їх вимити і позбавити від хвостиків. Промити зелень, часник очистити і нарізати шматочками. В емальовану каструлю або відро викласти трохи петрушки, часник, листя смородини і вишні, парасольку кропу, а зверху розмістити помідори.

У зазначеній кількості чистої води розчинити сіль, залити розсолом овочі та зелень в ємності. Придавити вантажем так, щоб помідори не спливали, і прибрати в темне прохолодне місце. Через 2-3 тижні ароматна закуска буде готова до подачі на стіл.