Мариновані баклажани за 20 хвилин: ароматна закуска, яка зникне зі столу першою

Баклажани з солодким перцем, часником та зеленню – це справжня знахідка для тих, хто любить смачні закуски до м’яса, картоплі або навіть як самостійну страву.

Кулінарна блогерка Вікторія Панасюк поділилася в Instagram простим рецептом маринованих баклажанів, пише Телеграм. Вони готуються всього за кілька хвилин і вражають своїм насиченим смаком.

Існує багато рецептів з баклажанами на зиму, але якщо хочеться насолодитися смаком цих овочів, не чекаючи на холодну пору року, спробуйте замаринувати їх. Завдяки поєднанню з солодким перцем, часником та зеленню закуска з баклажанів виходить дуже апетитною та ароматною. 

Інгредієнти:

  • 3-4 баклажани
  • 2 болгарських перці
  • пучок петрушки
  • 5 зубчиків часнику
  • сіль на смак

Для маринаду:

750 мл води (3 склянки) 500 г цукру (2 склянки) 250 мл оцту (1 склянка)

Для заливки:

200 мл соняшникової олії

Як швидко замаринувати баклажани

Нарізати баклажани кружальцями, маринад довести до кипіння, закинути нарізані баклажани та проварити 5-7 хвилин.

Дістати баклажани з маринаду, залишити охолонути, а тим часом нарізати дрібненькими кубиками болгарський перець.

У посудину викласти баклажани шарами, кожен шар присолити, посипати болгарським перцем, подрібненою петрушкою та пропущеним через прес часничком. Повторювати шар за шаром.

Довести олію до кипіння й обережно залити баклажани.

Накрити кришкою, залишити охолонути до кімнатної температури та відправити на добу в холодильник.