З часом їжі на сковорідці може пригорати. Не варто поспішати викидати сковорідку, адже вирішити проблему можна за допомогою простого лайфхаку.
Як інформує "РБК-Україна", цей спосіб підійде для чавунного посуду, а також антипригарного, до якого прилипають продукти під час приготування. Але водночас він не підходить для солодких страв.
Спосіб з сіллю
Також, щоб їжа не прилипала до сковорідки, потрібно її попередньо прожарити з сіллю.
Спочатку поверхню сковорідки необхідно знежирити. Для цього можна просто промити посуд м'якою губкою з мийним засобом.
Після прожарювання сіль краще висипати до якоїсь місткості, взяти паперовий рушник і добре витерти поверхню сковорідки.
Далі влити трохи соняшникової олії і натерти нею сковорідку за допомогою чистого паперового рушника. Потім посуд ставиться на вогонь і добре прогрівається. Через 2-3 хвилини можна вимикати плиту і ще раз протерти сковорідку паперовим рушником від залишків олії.
Після цього їжа більше не пригоратиме.