Є напій, який кардіологи радять пити щодня — і більшість із нас навіть не здогадується, наскільки він корисний для серця. Попри свою буденність, він здатен знизити запалення, покращити кровотік і навіть пришвидшити метаболізм.
Кардіологи рекомендують пити його щодня, пише 0352 з посиланням на УНІАН.
Якщо ви хочете випити що-небудь корисне для серця, зелений чай - чудовий напій. Кардіологи стверджують, що цей чай корисний для здоров'я серця з кількох ключових причин.
Кардіолог Леонард Піанко пояснив, що одна з причин користі зеленого чаю для здоров'я серцево-судинної системи полягає у високому вмісті антиоксидантів.
"Антиоксиданти можуть запобігати або відновлювати клітини від пошкоджень, спричинених вільними радикалами", - пояснив лікар.
Видання зазначило, що це важливо, оскільки вільні радикали спричиняють запалення, яке є основною причиною серцево-судинних захворювань.
Кардіолог Кішан Паріх заявив, що вживання зеленого чаю також пов'язане зі зниженням артеріального тиску в людей із гіпертонією. Це, знову ж таки, пов'язано з високим вмістом антиоксидантів у зеленому чаї. Антиоксиданти розслаблюють кровоносні судини, сприяючи їх розширенню. Це, своєю чергою, сприяє хорошому кровотоку і зниженню артеріального тиску.
За словами доктора Піанко, ще одним способом, яким зелений чай сприяє здоров'ю серцево-судинної системи, є прискорення метаболізму.
"Зелений чай може сприяти зниженню ваги, прискорюючи метаболізм", - сказав він і назвав це корисною властивістю зеленого чаю, оскільки ожиріння є фактором ризику серцево-судинних захворювань.
Про користь зеленого чаю
Користь постійного вживання зеленого чаю виходить за рамки підтримки здоров'я серцево-судинної системи. Дослідження показали, що він також корисний для мозку, покращуючи когнітивні здібності, пам'ять і настрій.
Крім того, дослідження довели, що пиття зеленого чаю пов'язане зі зменшенням тривожності, поліпшенням концентрації уваги та активацією робочої пам'яті.
А ще зелений чай корисний для кісток. Дослідження показали, що цей напій може допомогти запобігти втраті кісткової маси, оскільки антиоксиданти, які містяться в ньому, захищають кістки від ушкодження.