"Ніколи не заливайте варені яйця холодною водою": розкрито простий секрет для ідеального результату

Справжні кухарі ніколи не роблять цієї помилки при приготуванні варених яєць: не слід заливати їх холодною водою відразу після завершення приготування.

Як інформує "БУльвар", якщо варені яйця залити холодною водою відразу після приготування, вони втратять ніжність, білок стане "гумовим", а жовток – сіруватим із металевим присмаком.

Це відбувається через різкий перепад температур. Тому професійні кухарі не перекладають варених яєць в холодну воду. Щоб вони зберегли свій смак, потрібно зняти каструлю з вогню й залишити яйця в гарячій воді на кілька хвилин. Після цього злийте частину окропу і додайте трохи теплої води. Уникнувши різкого перепаду температур, у каструлю можна поступово підливати прохолодну воду, знижуючи температуру.

Коли яйця охолонуть, їх можна легко почистити.

"Такий метод охолодження дозволяє зберегти текстуру, смак і зовнішній вигляд варених яєць. У ресторанах це золотий стандарт, який гарантує ідеальний результат", – зазначено у статті.