Справжні кухарі ніколи не роблять цієї помилки при приготуванні варених яєць: не слід заливати їх холодною водою відразу після завершення приготування.
Як інформує "БУльвар", якщо варені яйця залити холодною водою відразу після приготування, вони втратять ніжність, білок стане "гумовим", а жовток – сіруватим із металевим присмаком.
Це відбувається через різкий перепад температур. Тому професійні кухарі не перекладають варених яєць в холодну воду. Щоб вони зберегли свій смак, потрібно зняти каструлю з вогню й залишити яйця в гарячій воді на кілька хвилин. Після цього злийте частину окропу і додайте трохи теплої води. Уникнувши різкого перепаду температур, у каструлю можна поступово підливати прохолодну воду, знижуючи температуру.
Коли яйця охолонуть, їх можна легко почистити.