Яйця паразитів - часті супутники риб'ячої плоті: гельмінти можуть жити не тільки у черевній порожнині риби, а й навіть у філейній частині.
Як інформує "РадіоТРек", неякісне чищення і недостатня обробка – дуже небезпечні, адже можна підхопити якесь захворювання.
Українська нутриціологиня Анжеліка Рибко в Instagram розповіла, яку рибу краще прибрати з раціону.
Вони можуть уражати печінку людини. Зараження опісторхозом відбувається під час вживання в їжу напівсирої риби.
Йдеться про такі види риби, як лин, тарань, сазан, лящ, жерех, краснопірка, піскар, підуст, густера.
Вони отруюють наше тіло, накопичуючись у всіх органах. До речі, омега із цих видів риб також буде не покращувати здоров'я, а навпаки.
Нутриціологиня також не рекомендує їсти рибу, яка харчується падаллю. Ідеться про сома, пангасіуса і тиляпію.
Експертка радить додати у раціон дрібні види риби. Вони не довгожителі, тому не встигають накопичити важкі метали, по-друге, їх не вирощують у промислових масштабах.
Жінка пропонує їсти кету, оселедець, горбушу, тріску, минтая, скумбрію, мойву, кільку, водорості, мідії, креветок і кальмари.