Перший еко-ресторан відкрився у Тернополі (фото)

У сучасному швидкоплинному світі, коли хвилини цінуються на вагу золота, шалений темп життя, здається, змушує нас стовідсотково жертвувати традиціями здорового харчування заради успіху і процвітання. Нам залишається безальтернативний, на перший погляд, західний варіант «перекуси на ходу» - фаст-фуд.

Однак, як кажуть: «світ не без добрих людей», і українці примудрилися з честю вийти з цієї халепи. Як саме і чи правда це? Переконайтеся самі, відвідавши перший у Тернополі еко-ресторан «Вареники тут», що відкрився 3 березня, у ТЦ «Подоляни».

Унікальність закладу полягає у тому, що фахівцям компанії вдалося органічно поєднати абсолютно протилежні, на перший погляд, системи харчування ресторану і фаст-фуду на основі традиційної української кухні. Від обидвох сфер тут взято найкраще. Від ресторану «Вареники тут» перейняли високу якість страв, а від фаст-фуду – швидкість обслуговування та демократичні ціни.

Фірмова страва – це, звичайно ж, українські вареники! З картоплею, капустою, з сиром, з м’ясом, з картоплею і грибами, з печінкою, з вишнею, ліниві вареники. Що може ближче до шлунка справжнього українця!

Усі вареники знаходяться на марміті. Марміт – це теж новинка в Тернополі. Він являє собою величезну термогрубку, у якій підтримується стала температура 85 градусів, завдяки чому вареники, які плавають у щирому вершковому маслі, завжди гарячі протягом дня. І кожен відвідувач може накладати собі вареники у будь-якій пропорції.

Про якість можете не переживати. Адже всі продукти у «Вареники тут» - тільки свіжі і екологічно чисті.

Павло Бойко, директор ресторану: «Наші основні принципи – це використання високоякісних продуктів власного  виробництва. Біля кожного продукту ви можете побачити зелений листочок – це означає, що всі продукти екологічно чисті, без хімічних добавок, сертифіковані. Технологія обліку та контролю якості відповідає міжнародному стандарту ISO та сучасним вимогам ведення бізнес-процесів».

Персонал дуже уважно слідкує аби вареників завжди було достатньо. Як тільки в одній із велетенських мисок їх стає менше - мармітчик відразу подає сигнал на кухню – який вид вареників йому треба і в якій кількості. І за хвилину він винесе вам свіжі.

Вареники – основна фірмова страва закладу. Однак, аж ніяк не остання! Справжній гурман української кухні знайде тут завжди свіжі і оселедець, і салат із свіжої капусти, і відварний бурячок, і картоплю в мундирах, і мариновані грибочки, і кров’янку, і квашені огірки і помідори, і м’ясну нарізку: шинки, ковбаси. І це ще не все! Додайте: баклажани, масло, смалець з часником, салат із свіжої пекінської капусти з яйцями,  квашену капусту, маслини, крижалку з часником і не гостру, а також овочі. До речі, це не традиційна овочева нарізка, а цільні овочі – завжди свіжі і якісні. Якщо, наприклад, вам закортіло перцю – на кухні вам залюбки швидко його наріжуть.

Заправити усю цю смакоту можна аджикою і хріном та поласувати із свіжим хлібом. А для людей, які дотримуються дієти, завбачливо приготовані овочі на пару. На десерт можна скуштувати свіжі фрукти.

Для  любителів напоїв «Вареники тут» пропонують теж чимало інновацій. Пивний стіл, натуральні соки, чаї різних видів: фруктові, зелені і чорні з різними домішками. Передбачливо для клієнтів – спеціальні стакани, щоб не обпекти руку. Лимон – хто бажає, до чаю. І все це можна, абсолютно спокійно, самостійно наливати у стакани!

Фірмовий напій закладу - лимонад. Це натуральний продукт, який готується прямо тут, на кухні, з води, цукру, апельсинів і лимонів. Більше у ньому немає абсолютно ніяких домішок! Він зберігається в льоді, щоб завжди був холодний.

А якщо раптом ви не встигли поснідати – «Вареники тут» теж стануть у пригоді!

Оксана, адміністратор: «Це, фактично, в нас сніданок: пластівці, мюслі, пражене молоко. І курячий супчик, який теж, до речі, зберігається в міні-марміті. Тут, всередині, під каструлькою, вода, яка терморегулюється, і за рахунок цього страва завжди тепла. Тож, якщо клієнт бажає – бере оці супнички, що зберігають температуру, і власноруч готує собі сніданок.»

Якщо, раптом, ви поспішаєте і у вас немає можливості посмакувати стравами кухні «Вареники тут» - до ваших послуг ланч-бокс. Ви спокійно накладаєте собі вареники, вам їх пакують у брендовий пакет, який ви забираєте з собою і смакуєте в дорозі.

Для вибагливих відвідувачів – є можливість придбати заморожені вареники і зготувати вдома смачну страву.

«Їж українську – споживай українське!» - ось гасло  ресторану «Вареники тут».

Торгова марка «Вареники тут» була створена у 2009 році у Львові. Незважаючи на те, що вік компанії є маленький, вона встигла зарекомендувати себе високою якістю споживання, великою прихильністю багатьох клієнтів, не тільки у Львові, а вже і в Києві, і в Тернополі.

Лояльна цінова політика – 100 грамів будь якої продукції вартує лише 7 гривень!

Особливо варто відзначити інтер’єр закладу. Тут вас зустрінуть шикарні картини Марії Примаченко і гуцульський кахель ручної роботи карпатських майстрів із Косова.

Ще одна із родзинок закладу: відкрита кухня. За великою скляною стіною можна спостерігати: в яких умовах, як швидко і професійно кухарі готують для вас страви, в чому вони одягнені, зрештою, і весь інтер’єр цієї «святая святих» кожного ресторану. Такого в Тернополі ще не було – кожен може стати ревізором кухні «Вареники тут»!

Еко-ресторан «Вареники тут» може обслуговувати 120 чоловік одночасно.

Отож, проста та швидка система обслуговування, використання високоякісних продуктів власного виробництва, продуманий стильний інтер’єр, унікальне освітлення та атмосфера – чого іще потрібно тернополянину, щоб смачно і поживно поїсти!

Однак, на досягнутому рестратори аж ніяк не зупиняються: у квітні-травні тут планується відкриття відділу морозива. Можна буде прийти і самому сформувати бажаний неповторний смак прохолодної радості.

Тож, завітайте у перший еко-ресторан Тернополя «Вареники тут» у ТЦ «Подоляни» з 10 до 22 години і ви відчуєте увесь смак справжньої швидкої української кухні!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Автор
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)
Я рекомендую
Ніхто ще не рекомендував

Коментарі

Коментарі призначені для обговорення, вияснення цікавих питань

Суспільство
Тернопільські рятувальники попереджають про мокрий сніг та навіть ожеледицю. У зв’язку з проходженням активних атмосферних фронтів над Скандинавією та вторгненням холодної повітряної маси 24 – 25 жовтня очікуються несприятливі погодні умови: пориви північно-західного вітру 17 – 22 м/с, 24 жовтня вдень місцями 25 – 28 м/с; зміна фази опадів – дощ з переходом в мокрий сніг; зниження температури повітря – впродовж доби 24 жовтня 2 – 7° тепла, 25 жовтня вночі...
Суспільство
Повідомляємо, що у зв’язку із ремонтними роботами, не буде електропостачання в окремих будинках Тернополя. А саме: - 23.10.18р. з 09:00 год. до 13:00 год. за адресами: вул. Чалдаєва, 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, вул. Генерала Тарнавського, 2, 4. - 23.10.18р. з 14.30 год. до 16.00 год. за адресами: вул. Лесі Українки, 16, 18, 18а, вул. Протасевича, 14, 16а, 16б.
Суспільство
Не лише відбудовувати військові частини, а й покращувати умови перебування та служби наших військовослужбовців-контрактників – саме таке амбітне завдання визначила держава своїм вектором руху. На це з державного бюджету спрямували значні фінансові ресурси, зокрема на зведення 184 гуртожитків для військових по всій Україні виділили близько 2,6 млрд. грн.   У Тернопільській області триває будівництво семи гуртожитків для 875 військовослужбовців. А це – 2 гур...
Суспільство
Правоохоронці Тернопільського відділу поліції встановлюють особу невідомого, який скоїв крадіжку товарів у магазині на вулиці Винниченка. Правопорушення трапилося 9 жовтня. Камери відеоспостереження зафіксували підозрюваного. Якщо ви впізнали дану особу або знаєте її місцеперебування, телефонуйте за номерами у Тернополі 27-11-70, або на лінію "102".
Суспільство
22 жовтня світова громадськість відзначає Міжнародний день людей, що заїкаються. Принагідно 20-річний тернополянин Віталій Шевчук розповів про проблеми, з якими він зіштовхувався через своє заїкання. Психологи запевняють, що ця проблема існує в людей здебільшого лише на психологічному рівні. Заїканням називається порушення мови, яке характеризується частим повторенням або пролонгацією звуків, складів і слів, а також частими зупинками у мовленні. Серед знам...
Пригоди
Сьогодні (22 жовтня) на вулиці Протасевича 64-річний чоловік закрився у квартирі та погрожував її підірвати. Сусіди твердять, що вже неодноразово стикалися із неадекватною поведінкою чоловіка. "Він вибіг на вулицю у халаті. У руках мав ніж – спочатку подряпав одну автівку, а потім побачив нас і  кинувся наздоганяти. Я з дружиною та сином заховалися у авто", – розповідає Сергій Матушевський на сім’ю якого сьогодні напали.   Пан Сергій поспішив викликати пол...
Екологія
Пан Володимир з Тернополя ще 20 вересня впіймав рибину, якій би позаздрив кожен рибалка. Чоловіку вдалося впоратися із 8-кілограмовим коропом. Чоловік на радощах провів з рибою фотосесію і зважив її, щоб поділитися з громадськістю фактами про своє досягнення. Однак після всіх цих процедур щасливий рибалка відпустив коропа назад у ставок у селі Буглів Лановецького району, де пан Володимир часто рибалить, бо має у селі дачу. Як повідомляє "20 хвилин", чому в...
Суспільство
Так, протягом останніх двох років в Тернополі діє проект «Рандей», учасники якого щосуботи збираються разом, щоб позайматися спортом та здійснити ранкові пробіжки. Любителів пробіжок не зупиняють навіть несприятливі погодні умови, такі як: дощ, сніг та тумани. Завдяки створенню клубу найсильніші спортсмени зможуть представляти область та Україну на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Повідомляє «Тернопільська область онлайн». Учасники «Рандей» заявляю...
Суспільство
Ключі від квартири, придбаної коштом держави, 22 жовтня отримала 20-річна Олена Піх у Теребовлі. Дівчина перебувала на обліку громадян, потребуючих покращення житлових умов.   «Вперше за останні роки держава виділяє кошти для забезпечення житлом дітей-сиріт та допомоги багатодітним сім’ям. Якщо торік на ці потреби в область було спрямовано 3 млн 800 тис. грн, то цьогоріч субвенція з держбюджету становить 7 млн 60 тис. грн. За ці кошти для шести осіб з числ...
Відповідальний за розділ
Наталія Наконечна
Журналісти сайту 0352.ua до ваших послуг.
Пишіть нам, телефонуйте, повідомляйте про міські новини та події - ми сподіваємося, що з Вашою допомогою городяни дізнаються про життя Тернополя більше.

Разом з Вами ми зробимо наше місто кращим!