Перший еко-ресторан відкрився у Тернополі (фото)

У сучасному швидкоплинному світі, коли хвилини цінуються на вагу золота, шалений темп життя, здається, змушує нас стовідсотково жертвувати традиціями здорового харчування заради успіху і процвітання. Нам залишається безальтернативний, на перший погляд, західний варіант «перекуси на ходу» - фаст-фуд.

Однак, як кажуть: «світ не без добрих людей», і українці примудрилися з честю вийти з цієї халепи. Як саме і чи правда це? Переконайтеся самі, відвідавши перший у Тернополі еко-ресторан «Вареники тут», що відкрився 3 березня, у ТЦ «Подоляни».

Унікальність закладу полягає у тому, що фахівцям компанії вдалося органічно поєднати абсолютно протилежні, на перший погляд, системи харчування ресторану і фаст-фуду на основі традиційної української кухні. Від обидвох сфер тут взято найкраще. Від ресторану «Вареники тут» перейняли високу якість страв, а від фаст-фуду – швидкість обслуговування та демократичні ціни.

Фірмова страва – це, звичайно ж, українські вареники! З картоплею, капустою, з сиром, з м’ясом, з картоплею і грибами, з печінкою, з вишнею, ліниві вареники. Що може ближче до шлунка справжнього українця!

Усі вареники знаходяться на марміті. Марміт – це теж новинка в Тернополі. Він являє собою величезну термогрубку, у якій підтримується стала температура 85 градусів, завдяки чому вареники, які плавають у щирому вершковому маслі, завжди гарячі протягом дня. І кожен відвідувач може накладати собі вареники у будь-якій пропорції.

Про якість можете не переживати. Адже всі продукти у «Вареники тут» - тільки свіжі і екологічно чисті.

Павло Бойко, директор ресторану: «Наші основні принципи – це використання високоякісних продуктів власного  виробництва. Біля кожного продукту ви можете побачити зелений листочок – це означає, що всі продукти екологічно чисті, без хімічних добавок, сертифіковані. Технологія обліку та контролю якості відповідає міжнародному стандарту ISO та сучасним вимогам ведення бізнес-процесів».

Персонал дуже уважно слідкує аби вареників завжди було достатньо. Як тільки в одній із велетенських мисок їх стає менше - мармітчик відразу подає сигнал на кухню – який вид вареників йому треба і в якій кількості. І за хвилину він винесе вам свіжі.

Вареники – основна фірмова страва закладу. Однак, аж ніяк не остання! Справжній гурман української кухні знайде тут завжди свіжі і оселедець, і салат із свіжої капусти, і відварний бурячок, і картоплю в мундирах, і мариновані грибочки, і кров’янку, і квашені огірки і помідори, і м’ясну нарізку: шинки, ковбаси. І це ще не все! Додайте: баклажани, масло, смалець з часником, салат із свіжої пекінської капусти з яйцями,  квашену капусту, маслини, крижалку з часником і не гостру, а також овочі. До речі, це не традиційна овочева нарізка, а цільні овочі – завжди свіжі і якісні. Якщо, наприклад, вам закортіло перцю – на кухні вам залюбки швидко його наріжуть.

Заправити усю цю смакоту можна аджикою і хріном та поласувати із свіжим хлібом. А для людей, які дотримуються дієти, завбачливо приготовані овочі на пару. На десерт можна скуштувати свіжі фрукти.

Для  любителів напоїв «Вареники тут» пропонують теж чимало інновацій. Пивний стіл, натуральні соки, чаї різних видів: фруктові, зелені і чорні з різними домішками. Передбачливо для клієнтів – спеціальні стакани, щоб не обпекти руку. Лимон – хто бажає, до чаю. І все це можна, абсолютно спокійно, самостійно наливати у стакани!

Фірмовий напій закладу - лимонад. Це натуральний продукт, який готується прямо тут, на кухні, з води, цукру, апельсинів і лимонів. Більше у ньому немає абсолютно ніяких домішок! Він зберігається в льоді, щоб завжди був холодний.

А якщо раптом ви не встигли поснідати – «Вареники тут» теж стануть у пригоді!

Оксана, адміністратор: «Це, фактично, в нас сніданок: пластівці, мюслі, пражене молоко. І курячий супчик, який теж, до речі, зберігається в міні-марміті. Тут, всередині, під каструлькою, вода, яка терморегулюється, і за рахунок цього страва завжди тепла. Тож, якщо клієнт бажає – бере оці супнички, що зберігають температуру, і власноруч готує собі сніданок.»

Якщо, раптом, ви поспішаєте і у вас немає можливості посмакувати стравами кухні «Вареники тут» - до ваших послуг ланч-бокс. Ви спокійно накладаєте собі вареники, вам їх пакують у брендовий пакет, який ви забираєте з собою і смакуєте в дорозі.

Для вибагливих відвідувачів – є можливість придбати заморожені вареники і зготувати вдома смачну страву.

«Їж українську – споживай українське!» - ось гасло  ресторану «Вареники тут».

Торгова марка «Вареники тут» була створена у 2009 році у Львові. Незважаючи на те, що вік компанії є маленький, вона встигла зарекомендувати себе високою якістю споживання, великою прихильністю багатьох клієнтів, не тільки у Львові, а вже і в Києві, і в Тернополі.

Лояльна цінова політика – 100 грамів будь якої продукції вартує лише 7 гривень!

Особливо варто відзначити інтер’єр закладу. Тут вас зустрінуть шикарні картини Марії Примаченко і гуцульський кахель ручної роботи карпатських майстрів із Косова.

Ще одна із родзинок закладу: відкрита кухня. За великою скляною стіною можна спостерігати: в яких умовах, як швидко і професійно кухарі готують для вас страви, в чому вони одягнені, зрештою, і весь інтер’єр цієї «святая святих» кожного ресторану. Такого в Тернополі ще не було – кожен може стати ревізором кухні «Вареники тут»!

Еко-ресторан «Вареники тут» може обслуговувати 120 чоловік одночасно.

Отож, проста та швидка система обслуговування, використання високоякісних продуктів власного виробництва, продуманий стильний інтер’єр, унікальне освітлення та атмосфера – чого іще потрібно тернополянину, щоб смачно і поживно поїсти!

Однак, на досягнутому рестратори аж ніяк не зупиняються: у квітні-травні тут планується відкриття відділу морозива. Можна буде прийти і самому сформувати бажаний неповторний смак прохолодної радості.

Тож, завітайте у перший еко-ресторан Тернополя «Вареники тут» у ТЦ «Подоляни» з 10 до 22 години і ви відчуєте увесь смак справжньої швидкої української кухні!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Автор
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)
Я рекомендую
Ніхто ще не рекомендував

Коментарі

Коментарі призначені для обговорення, вияснення цікавих питань

Екологія
Територія Західної України є зоною значної сейсмічної активності: існує певна імовірність виникнення у цій місцевості землетрусів, потужністю навіть у 8-9 балів за 12-бальною шкалою Ріхтера. Як повідомляє "t1.ua", гірський масив на кордоні стику Українських та Румунських Карпат майже так само активний, як і у Чилі. Про це неодноразово заявляли українські та румунські фахівці. Південну частину Тернопільської, Хмельницької, Вінницької та східну частину Одес...
Пригоди
Сьогодні (13 листопада), близько 18:30, на пішохідному переході біля Університетської лікарні водій легкового автомобіля збив чоловіка. Як інформує "20 хвилин", патрульні, що працювали на місці події повідомляють, що пішохід живий. Його госпіталізовано. Також правоохоронці зазначили, що водія, який спричинив аварію, забрали давати свідчення. Правоохоронці з'ясовують усі обставини інциденту. Очікуємо коментар від прес-служби Головного управління патрульної...
Суспільство
У Головному управлінні ДФС у Тернопільській області нещодавно проведено робочу зустріч заступника начальника обласного фіскального відомства Володимира Білого із керівником Державної виконавчої служби області Андрієм Хічієм. Як повідомляє прес-служба ГУ ДФС, враховуючи, що на сьогоднішній день не всі суб’єкти господарювання сумлінно сплачують єдиний внесок, що порушує не тільки норми діючого в країні законодавства, а й основи соціального забезпечення застр...
Суспільство
У Національному антикорупційному бюро України заявили, що з поміж 166 кримінальних проваджень, в яких станом на кінець жовтня 2018 року завершено досудове розслідування, у 48 справах навіть не відбулося підготовче судове засідання. Про це повідомляє прес-служба відомства. Зазначається, що цей “антирейтинг” очолює так звана справа “тернопільських прокурорів”, яку розглядає Хмельницький міськрайонний суд. Серед обвинувачених колишні перший заступник керівник...
Політика
Під час прес-конференції у Тернополі лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко окреслила чотири основних напрямки роботи, з якими піде на передвиборчі президентські перегони. «Ми запропонували для інтелектуалів України, для економістів, фінансистів, правознавців створити потужні національні команди, які можуть, проаналізувавши всю ситуацію в Україні, проаналізувавши всі поради, що нам дають ззовні, зрозумівши найкращий досвід світу по побудові своїх країн – зр...
Суспільство
Наприкінці жовтня, а саме з 29 по 30, у селі Борсуки собака покусав шестеро людей. За короткий час після цього тварина раптово померла. Підозрюючи, що собака могла бути хвора на сказ, тіло направили на експертизу. Фахівці Держпродспоживслужби після проведення необхідних експертиз дійшли висновку, що тварина таки хворіла на сказ. Людям, котрих покусав собака зробили необхідні щеплення та відпустили додому. Інформацію про інцидент повідомило Лановецьке район...
Суспільство
Монтаж ковзанки на Театральному майдані розпочнуть вже наприкінці цього тижня. Про це повідомив директор КП “Туристично-інформаційний центр міста Тернополя” Тарас Ковальчук.    - Площа ковзанки - близько 600 кв. м. Запрацює вона вже з початку грудня, - каже 20хвилин пан Ковальчук. - Цікаво, що для її функціонування не потрібна мінусова температура повітря. Майданчик знизу охолоджуватиме холодильник, що дає можливість катку працювати круглорічно. Нагадаємо,...
Пригоди
10 листопада у селі Сарнув, що у Сілезькому воєводстві, 36-річний водій на пішохідному переході збив трьох громадянок України. Двоє із них загинуло на місці, а третю госпіталізували. Про висунення водієві звинувачень у понеділок, 12 листопада, повідомив речник Повітової комендатури поліції у Бендзині Павел Лотоцький. Водієві загрожує до восьми років позбавленні волі. ДТП трапилася ввечері на ознакованому та освітленому пішохідному переході. Жінок, котрі пе...
Суспільство
Протягом жовтня 2018 року в Тернопільський міськрайонний центр зайнятості звернулися 873 особи, які проживають у Тернополі. Це на 335 осіб більше, ніж за аналогічний період минулого року (538 осіб). Як повідомляють у центрі зайнятості, чисельність незайнятого населення, що перебувало на обліку протягом січня – жовтня 2018 року у міськрайонному центрі зайнятості, з урахуванням зареєстрованих на початок року, склала 7839 осіб, що на 78 осіб менше, ніж за ана...
Відповідальний за розділ
Наталія Наконечна
Журналісти сайту 0352.ua до ваших послуг.
Пишіть нам, телефонуйте, повідомляйте про міські новини та події - ми сподіваємося, що з Вашою допомогою городяни дізнаються про життя Тернополя більше.

Разом з Вами ми зробимо наше місто кращим!