17:00, 13 липня 2016 р.
Часник на Тернопільщині стає делікатесом
Нині вартує цей продукт від ста гривень за кілограм. Ціни далі продовжують зростати.
У тернопільських магазинах продають переважно імпортний часник. Його ціна 100 – 130 гривень за кілограм. Жителів краю цінова тенденція бентежить.
«Вчора купила дві головки часнику. Заплатила чотирнадцять гривень. На мою думку, то просто нереальна ціна. В нас, що немає де виростити часнику. То вже другий рік такі ціни на часник високі. Якщо далі так піде, будемо змушені відмовлятися від того часнику. Бо стільки переплачувати, то просто нереально», – каже зз тернополянка Марій Зембицька.
У департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації пояснюють: ціни підвищуються через спекуляцію. Нині в Україні немає інспекції, яка б контролювала ціни. Їх зумовлює попит і пропозиція. Продавці кажуть, що українські виробники часник майже не привозять. Відтак продавати доводиться імпортний продукт, ціни на який високі.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
12:20, 14 травня 2024 р.
18:44, 28 листопада 2024 р.
live comments feed...