18:02, 24 листопада 2016 р.
На замітку тернополянам: ТОП-5 корисних порад про те, як підготуватись до Різдвяного посту
Усі ми знаємо, що із понеділка 28 листопада розпочинається Різдвяний піст, який триватиме до 6 січня 2017 року. Сайт 0352.ua пропонує вам декілька корисних порад про те, як гідно підготуватись до посту та в чому себе обмежувати, аби наповнити ці 40 днів духовним змістом.
1. Ревні християни не повинні вживати в їжу продукти тваринного походження - м’ясо, молоко, яйця та вироби, що їх містять. Різдвяний піст відноситься до не суворих постів, а тому за церковним Уставом під час нього може вживатися риба та олія.
2. Впродовж посту можна вживати продукти рослинного походження - картоплю та вироби з неї, різного роду супи та каші, консервовані та квашені овочі (помідори, огірки, капусту, тощо), консервовані салати. Загалом пісна їжа повинна бути простою та недорогою.
3. В Різдвяний піст також не потрібно вживати алкогольні напої, особливо міцні - горілку, коньяк та ін. Лише у вихідні та святкові дні дозволяється випити трохи вина.
4. Цей піст відрізняється від звичайного голодування своєю духовною складовою. Тому потрібно приділяти якомога більше часу своєму духовному життю, а саме молитися в храмі, вдома, читати Святе Письмо та християнську релігійну літературу. При можливості обмежити перегляд телепрограм, слухання радіо та відвідування розважальних заходів.
5. Якщо впродовж посту вас запросили на день народження або ж інше свято, намагайтеся їсти тільки ті страви, які дозволені в піст, а якщо таких немає - то зовсім небагато тих, які стоять поруч з вами.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Оголошення
10:27, 2 грудня
140
11:46, 2 грудня
13
07:26, 3 грудня
12:40, 9 грудня
live comments feed...