До яких наслідків може призвести вживання зараженої риби, яку тернополянці продали в магазині?

Як ми повідомляли, 6 грудня тернополянка купила оселедець в магазині. Вдома виявила, що риба заражена. Журналісти “0352.ua” поспілкувалися із тернопільськими лікарями щодо можливих наслідків у разі вживання такої продукції.

Після перегляду фотографій фахівці зазначили, що зовнішній вигляд риби не відповідає певним якостям, за якими визначається, чи можна вживати продукцію. По-друге, зафіксовано наявність личинок. Третій факт – риба заражена.

Щоб точно визначити, чим заражена риба, потрібно провести відповідні аналізи. На вигляд, за словами лікарів, ймовірно – це анізакідоз. Таке захворювання викликають нематоди, які є паразитами. Вони можуть бути як в річковій, так і в морській рибі. Мають вигляд спіралеподібних черв’ячків і здатні до життя у термічно погано обробленій рибі.   

У людині при вживанні такої продукції може виникнути алергічна реакція. Бо нематода проникає в організм людини, хоче закріпитися в стінку кишечника, але не може і гине. Відповідно продукти розпаду цього паразита викликають реакцію імунної системи.  Може виникнути важка алергічна реакція аж до кропив’янки, чи до анафілактичному шоку. Можуть бути гострі кишкові інфекції, які проявляються з різними симптомами – це нудота, біль у животі, лихоманка.

Фахівці наголошують, що при вживанні такої їжі симптоми одразу можуть не проявитися. Адже є інкубаційний період в організмі людини – від 4-6 годин до 7 днів. Щоб уникнути подібних наслідків, лікарі радять тернополянам вживати лише добре оброблену рибу.

Риба тернополянка магазин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі