Як вижити на Великдень - страви і напої, що не зашкодять

Як вижити на Великдень - страви і напої, що не зашкодять, Григорій Андрощук

Найбільша кількість звернень у гастроентерологічні відділення лікарень припадає на Новий рік та великодні свята.

Однак у задоволеннях відмовляти собі не варто. Важливо зменшити кількість з’їденого і не поєднувати непоєднувані продукти. 

Ось кілька простих способів вийти з посту із задоволенням, але без шкоди для здоров’я.

- Всього потроху.
 Під час розговіння можна з’їсти всього по невеликому шматочку, щоб не навантажувати організм. Святковий стіл зазвичай складається із жирних, м’ясних і борошняних продуктів. Якщо хочеться з’їсти все – покладіть потроху всього, що хочете спробувати, собі на тарілку.

- Намагайтеся не їсти швидко. Таким чином можна все спробувати потроху і отримати задоволення від їжі.

- Прийміть ферментні препарати. Бажано, щоб це були капсули. Приймати препарат бажано перед їдою або під час обіду.

- Не присвячуйте весь святковий день їжі. Заздалегідь продумайте, чим будете займатися на Великдень. Бажано виходити з-за столу подихати повітрям, порухатися, відволіктися від поглинання їжі.

- Не запивайте їжу водою. Воду краще пити за півгодини до їди або через годину після, інакше погіршується травлення, підвищується ризик ускладнень.

Рецепти народної медицини
Листя малини – від нетравлення шлунку

Листя малини може допомогти впоратися з шлунково-кишковими проблемами, позбавивши від гастриту і нетравлення шлунку.
4 ч. л. листя малини заварюють 400 мл окропу, проціджують і п’ють по півсклянки4 рази на день.

великдень страви піст
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі