• Головна
  • Фільтрування — основа класичної технології виготовлення пива
Новини компаній
09:50, 3 травня 2017 р.

Фільтрування — основа класичної технології виготовлення пива

Новини компаній

У класичній технології виготовлення живого пива сировина, а потім і готовий напій кілька разів проходить фільтрацію. Робиться це з різною метою. В одних випадках для видалення зайвих речовин, а в інших для отримання потрібної концентрації потрібних речовин природним способом.

Як відомо подрібнений солод (пророщене спеціальним способом зерно) змішують з водою. Таким чином утворюється затор — суміш подрібнених зернових. Пророщене зерно утворює природний цукор. Відбувається оцукрювання затору.

Далі відбувається фільтрування затору, коли його розділяють на рідку фракцію сусло і нерозчинну фракцію дробину, що являє собою подрібнені зернові. При цьому дробина виконує роль натурального фільтруючого матеріалу. Сусло, що проходить через дробину, називається першим суслом. При цьому отримується десь 70 % усього сусла. Далі відбувається промивання дробини. Внаслідок цього отримується так зване друге сусло.

Процес фільтрації триває доти, поки не отримається сусло потрібної концентрації. І перше і друге сусло потрапляють у сусловарильний казан, де його пізніше поєднують з іншими складовими необхідними для виготовлення живого пива за класичною технологією.

Основним же у класичній технології є намагання дотримуватися природних процесів без штучного їхнього пришвидшення. Таким чином зберігаються натуральні смакові якості відомі багато століть.

Спонсор рубрики ТОВ “Пивоварня “Опілля”. Опілля — справжнє живе!  

logo_corp_opillia9

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Опілля #пиво

Коментарі

Оголошення
live comments feed...