
Новини компаній
09:50, 3 травня 2017 р.
Фільтрування — основа класичної технології виготовлення пива
Новини компаній
У класичній технології виготовлення живого пива сировина, а потім і готовий напій кілька разів проходить фільтрацію. Робиться це з різною метою. В одних випадках для видалення зайвих речовин, а в інших для отримання потрібної концентрації потрібних речовин природним способом.
Як відомо подрібнений солод (пророщене спеціальним способом зерно) змішують з водою. Таким чином утворюється затор — суміш подрібнених зернових. Пророщене зерно утворює природний цукор. Відбувається оцукрювання затору.
Далі відбувається фільтрування затору, коли його розділяють на рідку фракцію сусло і нерозчинну фракцію дробину, що являє собою подрібнені зернові. При цьому дробина виконує роль натурального фільтруючого матеріалу. Сусло, що проходить через дробину, називається першим суслом. При цьому отримується десь 70 % усього сусла. Далі відбувається промивання дробини. Внаслідок цього отримується так зване друге сусло.
Процес фільтрації триває доти, поки не отримається сусло потрібної концентрації. І перше і друге сусло потрапляють у сусловарильний казан, де його пізніше поєднують з іншими складовими необхідними для виготовлення живого пива за класичною технологією.
Основним же у класичній технології є намагання дотримуватися природних процесів без штучного їхнього пришвидшення. Таким чином зберігаються натуральні смакові якості відомі багато століть.
Спонсор рубрики ТОВ “Пивоварня “Опілля”. Опілля — справжнє живе!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
16:11, 24 березня
16:11, 24 березня
254
10:32, 22 березня
88
15:33, 13 березня
58
live comments feed...