Накрити святковий стіл тернополянам влетить в копійку

Накрити святковий стіл тернополянам влетить в копійку

У 2017 році, за місяць до новорічних свят, приготування майже 3 кілограмів салату "Олів’є" коштуватиме 127,5 гривень.  Іншими словами, ця страва подорожчала на 26,5 гривень, або більше, ніж на 26%.

Про це повідомив у мережі Facebook директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Для дослідження було обрано найдоступніший рецепт салату "Олів'є": відварна картопля – 600г, відварна морква – 250г, цибуля – 200г, варена ковбаса – 600г, яйця – 5 шт., солоні огірки – 500г, консервований зелений горошок – банка 420г, майонез – упаковка 270г, сіль за смаком.

– За рік, за середніми в Україні цінами, ми сплачуємо: відварна картопля – 5,8 грн за кг, або 3,5 грн за 600г, відварна морква – 6,4 грн за кг, або 1,6 грн за 250г, цибуля – 5 грн за кг, або 1 грн за 200г, варена ковбаса – 74,8 грн за кг, або 44,9 грн за 600г, яйця – 23,8 грн за десяток, або 11,9 грн за 5 шт. На консервацію й майонез із сімейного бюджету ми витратимо: на солоно-мариновані огірки – 24,3 грн за 500г баночку, консервований зелений горошок – 23,6 грн за 420г бляшанку, майонез – 16,7 грн за 270г упаковку, – йдеться в дописі.

Тернопіль салат_"Олів’є" ціна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі