• Головна
  • Як тернополяни можуть уникнути купівлі несвіжого м’яса
10:30, 31 жовтня 2012 р.

Як тернополяни можуть уникнути купівлі несвіжого м’яса

Лише смак страви розповість про свіжість м’яса.

Проте вберегтись від інфекцій можна, уникаючи стихійних ринків. Кожного ранку м’ясну продукцію на центральному ринку перевіряють у Тернопільській обласній державній лабораторії ветеренарно-санітарної експертизи.

Іван Сенчак, начальник Тернопільської обласної державної лабораторії ветеренарно-санітарної експертизи: «Все це м’ясо, яке поступає до нас, воно проходить контроль, контроль в лабораторіях ветеринарної медицини, і всі ті показники, які необхідні для мінімального переліку, досліджуються. На даний час м’ясо, яке поступає є в межах норми тих показників».

У виборі свіжого м’яса фахівці рекомендують звертати увагу тільки на зовнішній вигляд. Зріз має виглядати свіжим і вологим, але не мокрим. Чим темніший відтінок, тим старіша тварина. Так забарвлення яловичини повинно бути червоним, а жирові прожилки білого або кремового кольору. Телятина, у свою чергу, блідо-рожева, а її жир – білий. Свинину ж варто купувати світло-рожевого кольору з рожевуватим відтінком жиру.

- В імпортного м’яса товщина жиру дуже маленька-це 1-2 см, також потрібно дивитись на саме обезкровлення. В імпортних, якщо воно приходить, Німеччина, Польща, якесь інше, ця обезкровленість дуже гарна, м’ясо біленьке, світленьке. В домашніх умовах, при подвірному забої такого обезкровлення неможливо досягнути, тому в нас воно завжди є червоного, червоно-коричневого кольору, розповів ІНТБ Іван Сенчак, начальник Тернопільської обласної державної лабораторії ветеренарно-санітарної експертизи. 

За словами комерційного директора ринку Степана Горуца, у продажі немає імпортного м’яса, лише наше – вітчизняне.

Степан Горуц, комерційний директор ТОВ «Тернопільський міський ринок»: «Продукцію, яка не продалася, вона може завести в камеру, а зранку вона може приїхати і допродати на слідуючий день. Продавець продає це 2 дні, свою продукцію. Кожного дня в нас завозиться свіже м’ясо».

Розлади нервової системи, імпотенція, ламкість кісток, зниження імунітету, а також швидке старіння загрожує людям, які відмовляються від м’яса. Воно містить кальцій, магній, цинк, калій, залізо, мінеральні речовини, амінокислоти і білок. Проте слід пам’ятати, що надмірне вживання м’яса провокує виникнення астми, цукрового діабету і ракових пухлин, проблеми зі серцево-судинною системою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі

Останні новини
ТОП новини
"ТЦК опиниться з перевірками у закладах, аби знайти 2 категорії чоловіків": їх чекають повістки і мобілізація до осені
"В Україні несамовита негода та потужна гроза вперіщать прямо завтра, вдарить аномальна температура": пре дощ і злива
"Пенсії радикально перерахують, в Україні наближається сюрприз для літніх": коли чекати на зростання і збільшення?
Це не Дубай - це Тернопіль: центральними вулицями катається жовтий Urus за ціною квартири в Києві (ВІДЕО)
Оголошення
live comments feed...