
13:29, 29 жовтня 2018 р.
Традиційна для кожного українця страва «борщ» стрімко дорожчає
Упродовж місяця вартість основних інгредієнтів збільшилася на 10 – 15 %, – кажуть статистики краю. І це ще не кінець, оскільки більшість продуктів чекає чергова хвиля дорожчання.
Причиною збільшення цін підприємці називають сезонність, логістичні проблеми та негоду.
«Серед всіх продуктів, які останнім часом подорожчали – інгредієнти борщу. До прикладу, відмічаємо дорожчання овочів на 10 – 15%. Морква, цибуля нині вартують близько 15 – 20 гривень за кілограм, дещо нижчі ціни на картоплю. Однак невдовзі і вона дорожчатиме. А щодо м’яса, то його ціна стрімко підвищується, ближче до зими може перевищити сто гривень за кілограм, це в середньому», – повідомив генеральний директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Відтак аби зварити каструлю традиційної української страви, потрібно викласти щонайменше близько 100 гривень. А щоб зробити борщ наваристим, доведеться викласти з гаманця ще більше грошей.
За словами тернопільських продавців, ціни ростуть в основному через дорожчання енергоносіїв і пального, пише зз. Внаслідок підвищення вартості природного газу та електроенергії, радять бути готовим до чергового підвищення цін.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
09:04, Вчора
12:46, 4 травня
09:04, Вчора
19:55, 13 травня
15:48, 15 травня
live comments feed...
Коментарі