На Тернопільщині подешевшали яйця та фрукти, а от овочі та цукор зросли в ціні

На Тернопільщині в лютому найбільше подорожчали овочі та цукор, натомість яйця, фрукти та м’ясо подешевшали.

Як повідомляє обласне управління статистики, на споживчому ринку області в лютому ціни на продукти харчування та безалкогольні напої в цілому знизилися на 0,1%. Найбільше подешевшали яйця – на 8,2%.

На 2,0% та 1,6% знизилися в ціні фрукти та м’ясо і м’ясопродукти.

Крім того, на 0,8–0,1% стали дешевшими рис, масло, сметана, олія соняшникова, сири.

Водночас на 3,8% та 2,6% подорожчали овочі та цукор, на 1,9-1,0% кисломолочна продукція, макаронні вироби, продукти переробки зернових, на 0,6% – риба та продукти з риби, молоко.

Алкогольні напої та тютюнові вироби стали дорожчими на 0,6%, у т.ч. алкогольні напої на – 0,8%, тютюнові вироби – на 0,4%. 

ціни продукти
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі