• Головна
  • "Фламінго" розкриває секрет нового неаполітанського тіста для піци
09:37, 24 травня 2019 р.

"Фламінго" розкриває секрет нового неаполітанського тіста для піци

"Фламінго" розкриває секрет нового неаполітанського тіста для піци

  Мабуть, складно знайти людину, яка не любить піцу. Цю смачну та ситну страву обожнюють як дорослі, так і діти.

  У більшості тернополян найкраща піца у місті асоціюється саме з Фламінго. Саме тут, ще в 1996 році була випечена перша в Україні справжня піца на дровах за класичним італійським рецептом. З тих пір минуло більше 20 років і, здавалось би, ми вже звикли до класичного смаку піци Фламінго. Але, напевно, всі помітили, - останнім часом щось таки змінилося. А змінилося саме тісто!

  «Ми дотримуємося традицій, але не перестаємо вдосконалюватися і завжди прагнемо дати своїм гостям найкраще, - каже Віталій Гросуляк, операційний директор САМоГОНної Ресторації, - тому віднедавна у Фламінго готують нову піцу на неаполітанському тісті».

   Що ж таке ця неаполітанська піца, в чому її особливість та чим вона краща за попередню? Спробуємо розібратися. Віталій каже, що проробки цього ідеального тіста тривали більше шести місяців. Сам Ермано Фурланіс, знаменитий викладач найбільшої школи піцайол у Венеції, особисто консультував працівників Фламінго щодо роботи з цим незвичним і дуже примхливим тістом. І воно того вартувало! Бо всім відомо, що правильне тісто є основою якісної італійської піци.

 Перш за все, неаполітанська піца відрізняється складнішим процесом приготування. Тісто замішують всього з чотирьох складників: свіжі дріжджі, органічна мука найвищого сорту, чиста джерельна вода і морська сіль. Таке тісто проходить два етапи замісу та дозріває мінімум 12 годину холодильнику при температурі +2 -5 оС. Для того, щоб тісто було більш м’яким та еластичним – його герметично накривають. Потім тісто має відпочити при кімнатній температурі, настоятись, набрати сили, щоб по максимуму розкрити свій смак у печі. Головне правило при роботі з ним – НІЯКИХ КАЧАЛОК! Наші піцайоло дбайливо розкачують неаполітанське тісто РУКАМИ (!) і ви можете на власні очі спостерігати за цим ефектним шоу. Піцу випікають на живому вогні при температурі близько 400 оС. Процес приготування займає від 1,5 до 2 хв. У результаті, борти виходять пухкими, з хрусткою скоринкою, а сама піца – рум’яною, пишною та з живим духом печі. У Фламінго кажуть, що тільки в печі народжується ідеальна піца з добре пропеченими краями, які потім можна залюбки з’їсти з улюбленим соусом.

  Додамо, що у Фламінго подбали не лише про якість тіста для піци, адже навіть для начинки використовуються виключно екологічні продукти з фамільної сироварні, крафтової масарніі власних фермерських господарств Тернопільської та Івано-Франківської областей.

  А ви вже встигли скуштувати нову неаполітанську піцу?

  Якщо ні, тоді завітайте у Фламінго за адресами м. Тернопіль вул. Живова, 7 / вул. Збаразька,1 або замовляйте доставку на сайті samogon.org

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#самогонна_ресторація #піца #самогонна
Оголошення
live comments feed...