Спеціалісти закликають тернополян обирати для випускного безпечні заклади

Готуватись до неофіційної частини випускного вечора тернопільські учні інколи починають ще у 10-ому класі. Адже за ресторани доводиться викладати немалі суми, тому здача коштів щомісяця не так б’є по кишені. У той же час батьків застерігають, що вибір закладу може бути  небезпечним.

Відповідально поставитися до проведення неофіційної частини випускних вечорів радить Держпродспоживслужба. Адже епідемічна ситуація в країні напружена. Інфекційні хвороби часто спровоковані вживанням недоброякісних продуктів харчування та готових страв. А це трапляється у закладах, де використовують продовольчу сировину сумнівної якості (без документів, які засвідчують її походження, безпечність і якість), та не мають належних умов для приготування страв чи зберігання харчових продуктів. А ще трапляються випадки, коли до приготування страв залучають осіб, які не обізнані з елементарними правилами особистої гігієни.

Тому неофіційну частину випускних вечорів закликають проводити лише в закладах громадського харчування, зареєстрованих  в державному реєстрі потужностей операторів ринку.

Під час проведення випускних вечорів обов’язково слід узгодити з територіальними управліннями Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області асортимент страв, технологію приготування, правила товарного сусідства, правил особистої гігієни під час приготування їжі, наявність миючих та дезінфікуючих засобів, рушників, мила,  кваліфікованість працівників. Тобто батьки можуть зобов’язати заклади провести заходи державного контролю (абзац 1 частина 1 стаття 6 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності»).

Серед місць для святкування випускних в Тернополі у ТОПі залишаються ресторани «Оскар», «Хутір» та «Авалон». Випускники  очікують від вечора екстравагантних страв та якісної живої музики, пише Терен

– Ми збирали гроші на святкування випускного вечора щомісяця ще з 10-го класу, – розповідає випускниця одної з тернопільських шкіл Аліна Подусовська. – Загалом це поза 3с000 гривень. Місцем обрали ресторан «Оскар». Знаємо, що там вишукана кухня та хороша музика.

Святкування у ресторані «Хутір» обходиться 1 000-2 000 гривень, кажуть випускники.

Як повідомили у ресторані «Авалон», за оренду приміщення платять 5 тисяч гривень, а за меню – у межах 600-700грн. Музиканти грають до 12 години, кожна наступна година коштує 100 грн.

Тернопіль випускний заклади
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Автор
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)
Я рекомендую
Ніхто ще не рекомендував

Коментарі

Коментарі призначені для обговорення, вияснення цікавих питань. Адміністрація сайту попереджає, що коментарі з використанням ненормативної лексики, пропагандою насилля та образою честі та гідності будуть видалятися.

Суспільство
Якщо ви підліток віком віл 13 до 15 років, чорнявий та з карими очима, то маєте всі шанси знятись у кіно. Справжньому. Історичному. Завтра, 17 червня, відомий режисер Заза Буадзе проводитиме у Тернополі кастинг для ролі у фільмі «Червоний. Без лінії фронту». Нагадаємо, стрічка знімається за підтримки Тернопільської кіноккомісії, яку очолює заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.  Кастинг проходитиме від 14.00 до 19.00 у приміщенні тернопільської...
Суспільство
Житель міста Хотин виловив рибу, яку в Чернівецькій області не ловили вже понад 30 років. Про це у Facebook повідомила спільнота "Хотинські вісті". Користувач Facebook Rustam Bayramov, який і впіймав цю рибу, розповів, як йому це вдалося. Рустам каже, що зловив вугра, 10 червня о 23 годині. Клюнув вугор на виповзка біля с. Атаки, Хотинського району Чернівецької області на відстані 55-60 м від берега, та на глибині 2,5-3 м. Вага здобичі 2.987 кг. Вугор євро...
Суспільство
Черешня заполонила фруктові відділи тернопільських ринків і магазинів. Втім, ціни фруктів цього року б’ють рекорди. Продають ягоди від 50 до 80 гривень за кілограм. За словами продавців, черешні, вирощеної у західному регіоні ще немає. В основному продають фрукти, привезені з півдня. «Ще не привозили нам ягід, які виросли в нашій області. В основному везуть з південних областей. Ціни різні, в середньому 55 – 60 грн за кілограм. Попри те, що фрукти дорогі,...
Суспільство
Тернополянин Любомир Білинський поділився фото із Циганки, а саме дерев'яним понтоном. На фото видно купи сміття і биті пляшки.   "Дерев'яний понтон на "Циганці". Відпочивати "вміємо", - іронічно говорить тернополянин. Тернополяни у коментарях висловлюють своє обурення. Адже кожен, хто там відпочиває може прибрати за собою, але цього не роблять. А отже, культури нам ще вчитися і вчитися.
Суспільство
16 червня відбувається третій за ліком Тернопільський півмарафон. Спортсмени змагалися на кількох дистанціях. Для шанувальників бігу у рамках цієї бігової події заплановано 4 забіги – 21, 10, 5 кілометрів та благодійна миля. Переможцем півмарафону став тернополянин Юрій Вихопень з результатом 1 година 14 хвилин 4 секунди. Другим став франківчанин Руслан Савчук, третій – Сергій Оксенюк з Луцька, пише Галас На дистанції 11 км переміг тернополянин з управлінн...
Суспільство
У Чорткові встановили рекорд найбільшої в Україні піци. Її  діаметр – 8 метрів, а вага тіста – двісті кілограм. Піцайоло Віталій Колошиць і його команда помічників працювали цілий день без відпочинку. Мешканці із захопленням спостерігали за усім процесом. – Це піца «Маргарита», аби її спекти, ми використали 130-140 кілограмів тіста, 60-80 кілограмів моцарели, 40 літрів помідорової сальси, 4 кілограми базиліку і 5 літрів оливкової олії, – розповідає МедіаТо...
Суспільство
16 червня українці вперше офіційно відсвяткують День Батька. Нове державне свято, починаючи із цього року, в Україні відзначатимуть в третю неділю червня. Про спільні хобі зі своїми найріднішими знімальній групі TV-4 розповіли тернополянки.  Дуже сміливий. Заради мене він готовий на все. Він має дуже добру інтуїцію. Найкращий у світі. Такими своїх татусів бачать їх власні донечки. Адже для всіх дівчаток в дитинстві батько – така ж особлива людина, як і ма...
Пригоди
У Тернополі на вулиці Шептицького біля колишнього торгового комплексу Grand маршрутне таксі №14 збило на смерть жінку 73 років. Про це повідомили читачі Реально. За попередньою інформацією жінка переходила дорогу в невстановленому місці. Зараз рух вулицею Шептицького частково перекритий рух.
Суспільство
Більше 50 кухарів з різних міст України приїхали до Тернополя, щоб позмагатися за звання кращого у своїй професії. Відбуватиметься це під час Кулінарного Кубку Західної України, який вдруге організовують у нашому місті. Дійство проходитиме на літній сцені у парку імені Тараса Шевченка 15-16 червня. До участі у конкурсі зголосилися кулінари з Кропивницького, Дніпра, Ужгорода, Луцька, Івано-Франківська, Львова, Києва та інших міст. Змагання проходитимуть під...