До нового врожаю на тернопільському ринку не очікують підвищення цін на продукти

У лютому ринкова вартість продуктів харчування майже не змінилася. На 50 коп. дешевше обійдеться цукор, сьогодні його ціна – 5,50 грн. за 1кг. М’ясо також стало доступнішим для споживачів.

Наталія Гузій, статистик Тернопільського центрального ринку:

«Закупка м’яса раніше була 27-28 грн., на сьогоднішній день телятина коштує 26 грн. в закупці, яловичина – 25-26 грн. і свинина 23-24 грн., відповідно, і продажна ціна знизилась на 2-3 грн.».

Стабільною залишається ціна риби. Кілограм щуки по 30 грн., карася за 13 грн., а товстолобика по 14 грн. пропонують сьогодні на Тернопільському центральному ринку. В слід за рибою не дорожчає і молочна продукція, повідомляє Інтб.

Наталія Гузій, статистик Тернопільського центрального ринку:

«1 л молока коштуватиме 8 грн., сир – 31 грн. в середньому, збирана сметана так і коштувала – 24-28 грн., сепараторна 34-38 грн., яйця вартують від 8,50 грн. до 9,50 грн. за десяток».

Найближчим часом підвищувати вартість молочної продукції не будуть, кажуть продавці.

Галина, продавець:

«Сир коштує 35 грн за 1 кг, а збирана сметана – 28 грн., так і тримаються ціни».

Не передбачають зростання цін і на овочі борщового набору.

Наталія Гузій, статистик Тернопільського центрального ринку:

«Картопля вартує 2 грн. за 1 кг., буряк – 3 грн., морква – 4 та 5 грн., цибуля ріпчаста 4,50 грн., капуста білокачанна в середньому 4 грн.».

Українські яблука обійдуться від 5 до 8 грн. за 1 кг., у той час як вартість мандарин і винограду залежатиме від початкових цін постачальників фруктів.

Джавід, продавець:

«Виноград есть по 35 грн, а есть по 40 грн. Мандарины есть по 16-18 грн., цены разные».

Наталія Гузій каже, подорожчання продуктів харчування на тернопільському центральному ринку до нового врожаю не очікують.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі