На Тернопільщині перед ягодами черешня зародила - грибами (ФОТОФАКТ)

Сезон лісових грибів ще попереду, однак справжні фанати навіть зараз примудряються смакувати грибною свіжиною. Ось як колишній військовий прапорщик Микола Арєхов з Бережан, пише ВЗ.

Травневі гриби на його столі не традиційні, без ніжки і капелюшка, зате з добре знайомим усім смаком. Ростуть вони не на землі, а на стовбурі дерев. Трохи нагадують ці екзоти кучеряві палянички, «у молодості» мають ніжний жовто-помаранчевий колір, м’якенькі як губка. А як тільки подорослішають, стають каменем.

Біологи кажуть, що це — різновид трутовиків. Пан Микола збирає виключно ті з них, що ростуть на черешнях або на інших плодово-ягідних деревах. З граба, бука, клена, берези, де може вирости трутовик, зрізати їх не ризикує. У тутешніх краях ці гриби називають кулинами. Є специ, які знають місця появи кулин, і кожної весни збирають їх повні сумки.

Черешневі трутовики — продукт їстівний. З них готують делікатеси, які нагадують відбивні котлети з м’яса.

На Тернопільщині перед ягодами черешня зародила -  грибами (ФОТОФАКТ), фото-1
тернопіль бережани гриби черешня
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі