13:53, 18 вересня 2020 р.
Вченим вдалося з'ясувати, який популярний продукт є "розсадником" коронавірусу
Вчені після проведених дослідів дійшли висновку, що популярний харчовий продукт, який можна легко придбати у супермаркетах, здатен виступати справжнім "розсадником" коронавірусу.
Як інформує "RZ" з посиланням на повідомлення спеціалізованого порталу Biorxiv. До такого висновку після дослідження прийшли китайські вчені.
Риба лосось – потенційний розсадник китайського коронавірусу Covid-19. Інфекція в її м’ясі може бути життєздатною понад вісім днів (все залежить від температурного режиму).
Вони стверджують, що при температурі + 25 градусів за шкалою Цельсія патоген на лососі залишається заразним протягом двох днів. Але при температурі +4 патоген може бути небезпечним вісім днів. Несприятливий фактор полягає в тому, що в рамках транспортування риби на прилавки супермаркету, на ринок або ж в ресторан найчастіше температура зберігання становить від 0 до +4 градусів. Відповідно, стверджують вчені, експортований або імпортований лосось може бути джерелом поширення китайського коронавірусу Covid-19.
На відміну від різноманітних овочів, фруктів і ягід рибу перевозять в умовах низьких температурних режимів, що і дає можливість вірусу зберігати життєздатність до восьми днів. Китайські дослідники порекомендували медикам розробити спеціальний протокол, який спрямований на усунення ризиків інфікування риби до того як вона надійде в продаж.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
12:45, Вчора
19:15, 21 листопада
11:55, 27 листопада
18:08, Сьогодні
14:09, 26 листопада
live comments feed...