• Головна
  • Хліб, який виробляють у Тернополі, небезпечний для людей із хворобами серця
17:30, 17 квітня 2013 р.

Хліб, який виробляють у Тернополі, небезпечний для людей із хворобами серця

За словами фахівців, хліб, який виробляють в Україні, зокрема й у Тернополі, містить надто багато солі.

Якщо в хлібі знизити на 30% вміст солі, то в країні зменшиться частота інсультів та інфарктів на 25-30%

За словами головного дієтолога Міністерства охорони здоров’я України Олега Швеця, в європейському хлібі солі міститься в два рази менше, ніж в українському.

Фахівець вважає, що за рахунок солі пекарями економиться борошно, в солоне тісто додається менше борошна.

Якщо в хлібі знизити на 30% вміст солі, то в країні зменшиться частота інсультів та інфарктів на 25-30%.

Відомо, що на здоров’я серцево-судинної системи сіль відбивається негативно, в тканинах організму за солі затримується рідина.
Американська асоціація серцевих захворювань підрахувала, що 15% смертей при захворюваннях серцево-судинної системи, викликане зловживанням солоної їжі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі

ТОП новини
"ТЦК вирушає в потрібні 4 місця по чоловіків, повістки раптово накриють там групи людей": мобілізація набирає обертів, ВЛК
ТЦК прямує терміново по чоловіків цих груп у всі можливі місця, не забиратимуть лише осіб 5 категорій: мобілізація, повістки
"Потужна злива насувається на деякі області України, грози і дощі вдарять з лютою силою вже завтра": де чекати на негоду?
"ТЦК йде по чоловіків у всі місця підряд, мобілізація не торкнеться лише цієї категорії": відстрочка, повістки, ВЛК і ЗСУ
Оголошення
live comments feed...