• Головна
  • Хліб, який виробляють у Тернополі, небезпечний для людей із хворобами серця
17:30, 17 квітня 2013 р.

Хліб, який виробляють у Тернополі, небезпечний для людей із хворобами серця

За словами фахівців, хліб, який виробляють в Україні, зокрема й у Тернополі, містить надто багато солі.

Якщо в хлібі знизити на 30% вміст солі, то в країні зменшиться частота інсультів та інфарктів на 25-30%

За словами головного дієтолога Міністерства охорони здоров’я України Олега Швеця, в європейському хлібі солі міститься в два рази менше, ніж в українському.

Фахівець вважає, що за рахунок солі пекарями економиться борошно, в солоне тісто додається менше борошна.

Якщо в хлібі знизити на 30% вміст солі, то в країні зменшиться частота інсультів та інфарктів на 25-30%.

Відомо, що на здоров’я серцево-судинної системи сіль відбивається негативно, в тканинах організму за солі затримується рідина.
Американська асоціація серцевих захворювань підрахувала, що 15% смертей при захворюваннях серцево-судинної системи, викликане зловживанням солоної їжі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
ТОП новини
"Несамовитий снігопад замете цю частину України за тиждень, шалене похолодання вріже різким холодом": де хлине дощ?
"Картопля ніколи не прилипне до сковорідки, допоможе одна хитрість": унікальний лайфхак, який змінює життя кулінарів
"ТЦК почали посилено підстерігати людей 5-ти категорій, названо повний перелік ознак цих осіб": мобілізація, ВЛК, повістки
ТЦК почне масово хапати чоловіків цієї категорії прямо з 1 жовтня, названо перелік ознак мобілізованих: мобілізація, повістки
Оголошення