
17:07, 15 вересня 2021 р.
"Моя мрія, моє завзяття": 12-річний хлопчик з Тернопільщини вражає неймовірним талантом (ФОТО)

Знати, яке твоє покликання,- це величезне щастя, адже люди іноді десятки років проводять за заняттями, котрі ненавидять, й лиш на схилі віку наважуються спробувати себе у царині, про яку мріяли ще в дитинстві.

Як повідомляє "Свобода", 12-річний Юрій Потурай із Великих Бірок вже твердо переконаний, що його покликання – кулінарія.
"Він з раннього дитинства обожнював усе, що пов’язане з кухнею. Ми завжди купували йому різноманітні іграшки: машинки, конструктори, а він переважно любив гратися іграшковими кухнями, посудом, щось готував на маленькій іграшковій плиті.
Пам’ятаю, як напередодні свята Миколая, ми з ним поверталися з дитячого садочку додому. Він був дуже засмучений. Я й запитую: "Синочку, що трапилося, чому такий сумний? А він зі сльозами на очах відповідає, що вихователька сказала, якщо вони будуть чемні, то Миколай принесе хлопчикам машинки, а дівчаткам – ляльки. А тоді почав плакати і зізнався, що не хоче машинку, а нову кухню. Звичайно, Миколай виконав його бажання", – розповіла мама хлопчика, пані Наталя.
Жінка каже, Юрчик завжди радо допомагав їй на кухні, з цікавістю спостерігав, як мама готує, запитував про рецепти, спеції.
Згодом, коли трохи підріс, Юрій вирішив і сам спробувати свої сили в кулінарії, і це виявилося дуже захопливим заняттям для хлопця.
"Спочатку я готував канапку, яєчню. Але згодом почав цікавитися різноманітними рецептами, переглядав відео в Ютубі, навіть підписався на курс відео-уроків від переможця "Мастер Шефа" Євгенія Клопотенка. Тому згодом сам готував "Наполеон", "Спартак","Бігвелінтон", "Жульєн"…", – розповів Юрій.
Окрім того, хлопчина ошелешив і тим, що в свій юний вік має майже десяток авторських рецептів, серед яких неперевершені сирники в грибному соусі, рисові панкейки, мітболи в томатному соусі та інші.
"Юрчик обожнює експерементувати, знає, як поєднувати різноманітні спеції. На кухні господарює він. Ми з чоловіком лише дбаємо, щоб були всі необхідні продукти, інгредієнти. Щодня захоплено очікуємо на нову авторську страву. Причому щоразу вона не лише смачнюча, а й по-особливому подана", – додала пані Наталя.
Також жінка розповіла, що син брав участь у проєкті "Книга добра". Цей масштабний міжнародний соціальний проєкт мандрує світом та об’єднав тисячі дітей і дорослих з єдиною метою – відшукати унікальні історії про добро в усіх проявах. Це Книга про Україну, про нас, українців, і про майбутнє, вона містить в собі щире, нерафіноване добро.
Участь у створенні "Книги Добра" взяли більше 500 тисяч дітей і дорослих з усіх куточків України. 350 переможців попередніх етапів міжнародного соціального проєкту "Книга добра" мали змогу бути в складі української делегації та передати примірники в найбільші бібліотеки світу, зокрема Ватикану, Туреччини, Литви, Латвії, Естонії, Румунії та України.
"Задумка проєкту полягала у тому, щоб дитина розповіла про добрі вчинки, наміри. Оскільки Юра любить готувати, то почав пекти медове-імбирне печиво і роздавати його, їздив з гостинцями у дитячі будинки. А ще ми замовили спеціальну форму для печива у вигляді логотипу "Книги добра". Зрештою він та інші переможці їздили у Литву, Латвію, Естонію, де у посольствах презентували "Книгу добра"", – поділилася жінка.
Юра веде свою сторінку у соцмережах, зокрема в Інстаграмі. Має майже чотири тисячі підписників. В інтернеті Юрій виставляє фотографії страв, ділиться рецептами, переймає досвід у більш досвідчених кухарів.
На запитання, чи хотів би спробувати свої сили на популярному кулінарному шоу, Юра каже: "А школу куди я подіну? Треба вчитися, на все свій час".
Ким стане у майбутньому, хлопець уже знає: шеф-кухарем одного з кращих (хоч я більш ніж упевнена, що найкращого) ресторанів у Тернополі.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
live comments feed...
Коментарі