15:45, 10 лютого 2022 р.
"Жовтки найніжнішої структури": Євген Клопотенко про два способи правильного приготування варених яєць
Чимало фахівців зазначає, що найкраще вживати курячі яйця цей у вареному вигляді, аби жовток залишався рідким. Смажити цей продукт не варто, проте можна також ще приготувати яйця-пашот.
Страви з яйцями
Як інформує "Obozrevatel", кулінар Євген Клопотенко поділився унікальними порадами, як саме варити яйця, аби вони були не лише дуже смачними, але й корисними.
1. Перший спосіб
Кулінар рекомендує підготовлені курячі яйця поскладати до каструлі і холодною водою залити саме на 3 см вище.
"Не заливайте гарячою водою, є ймовірність, що яйця через перепад температури потріскаються, особливо ті, які тільки з холодильника", – радить кулінар.
Згодом каструлю слід помістити на плиту і кип'ятити воду на сильному вогні. 1/2 чайної ложки соди всипати у каструлю після цього, а коли яйця закиплять - зразу зняти каструлю з плити, далі накрити її кришкою і засікти час.
Клопотенко підкреслив, що саме завдяки цьому способу можна отримати жовтки ніжнішої структури.
Секрет від кулінара: аби шкаралуща легко очищалася, слід перекласти яйця з гарячої води прямо у крижану.
Час та текстура яєць:
4 хвилини – жовток буде насичено кольорами, як і в сирому яйці, а по текстурі – як яйце-пашот.
6 хвилин – жовток у таких яйцях буде більш щільним по краях, а ось у середині буде він рідким і трохи розтікатиметься.
8 хвилин – жовток буде м'яким, але не рідким і колір буде таким насиченим.
10-12 хвилин – жовток буде щільним, а колір зміниться на більш блідий.
2. Другий спосіб
Яйця в каструлі залийте водою і помістіть на плиту, дочекайтеся кипіння і вкуріть вогонь до середнього рівня.
Аби зварити яйця некруто:
4-5 хвилин - некруті яйця
6 хвилин - заварні та тверді яйця
7 хвилин - вершкові круті яйця
8 хвилин - тверді, проте ще вершкові яйця
9 хвилин - дуже тверді яйця, круто зварені
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
live comments feed...