• Головна
  • Традиційна українська кутя на Святвечір: рецепт
12:15, 6 січня 2023 р.

Традиційна українська кутя на Святвечір: рецепт

Традиційна українська кутя на Святвечір: рецепт

Однією з основних страв на Різдво є кутя. Зокрема, з поклон віків готували 12 страв, які символізують 12 Апостолів. В матеріалі сайту 0352.ua ви ознайомитися з рецепторам традиційної української куті.

Інгредієнти:

- пшениця - 150 г:

- мак - 150 г;

- родзинки - 100 г;

- горіхи волоські - 150 г;

- курага - 100 г;

- мед - 150 г.

Крок 1: пшеницю треба брати спеціальну очищену. Перед приготуванням її потрібно добре вимити і залити водою на кілька годин  вона трохи набубнявіє і стане м'якшою. Пшеницю потрібно ретельно промити в проточній воді. Потім пшеницю  треба перекласти в каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Варити на маленькому вогні приблизно 1 годину і не забувайте помішувати. Якщо вода википає - підлийте трохи. Ваша мета - м'які зерна, але щоб зберегли форму. Також важливо, щоб у вареній пшениці залишилося зовсім небагато рідини, щоб ваша кутя не була сухою.

Крок 2: тепер час приготувати мак.  Після того, як мак подрібнено, перекладіть його в каструлю, залийте водою так, щоб вона його трохи покрила і варіть на маленькому вогні, поки вода не википить. Дайте маку повністю охолонути.

Крок 3: тепер черга сухофруктів і горіхів. Горіхи трохи подрібніть, для цього покладіть їх у пакет і побийте молотком для відбивання м'яса або качалкою. Якщо волоські горіхи м'які - можна посікти їх ножем. Сухофрукти обов'язково заливаємо окропом на кілька хвилин. Після зливаємо цю воду і промиваємо в проточній.

Крок 4: у  готову кашу додаємо мак, горіхи, сухофрукти та мед. Кількість меду визначайте за смаком. Ретельно все перемішайте.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кутя #Різдво #Свят вечір
Оголошення
live comments feed...