
12:15, 6 січня 2023 р.
Традиційна українська кутя на Святвечір: рецепт

Однією з основних страв на Різдво є кутя. Зокрема, з поклон віків готували 12 страв, які символізують 12 Апостолів. В матеріалі сайту 0352.ua ви ознайомитися з рецепторам традиційної української куті.
Інгредієнти:
- пшениця - 150 г:
- мак - 150 г;
- родзинки - 100 г;
- горіхи волоські - 150 г;
- курага - 100 г;
- мед - 150 г.
Крок 1: пшеницю треба брати спеціальну очищену. Перед приготуванням її потрібно добре вимити і залити водою на кілька годин вона трохи набубнявіє і стане м'якшою. Пшеницю потрібно ретельно промити в проточній воді. Потім пшеницю треба перекласти в каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Варити на маленькому вогні приблизно 1 годину і не забувайте помішувати. Якщо вода википає - підлийте трохи. Ваша мета - м'які зерна, але щоб зберегли форму. Також важливо, щоб у вареній пшениці залишилося зовсім небагато рідини, щоб ваша кутя не була сухою.
Крок 2: тепер час приготувати мак. Після того, як мак подрібнено, перекладіть його в каструлю, залийте водою так, щоб вона його трохи покрила і варіть на маленькому вогні, поки вода не википить. Дайте маку повністю охолонути.
Крок 3: тепер черга сухофруктів і горіхів. Горіхи трохи подрібніть, для цього покладіть їх у пакет і побийте молотком для відбивання м'яса або качалкою. Якщо волоські горіхи м'які - можна посікти їх ножем. Сухофрукти обов'язково заливаємо окропом на кілька хвилин. Після зливаємо цю воду і промиваємо в проточній.
Крок 4: у готову кашу додаємо мак, горіхи, сухофрукти та мед. Кількість меду визначайте за смаком. Ретельно все перемішайте.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
18:41
Вчора
ТОП новини
Оголошення
16:36, 18 квітня
12:10, Вчора
29
12:06, Вчора
19
live comments feed...