• Головна
  • Смачно і швидко: що приготувати на вихідні, аби зекономити час (ФОТО)
14:01, 3 лютого

Смачно і швидко: що приготувати на вихідні, аби зекономити час (ФОТО)

Смачно і швидко: що приготувати на вихідні, аби зекономити час (ФОТО)

На вихідні бажаєте приготувати щось особливе, втілити ідеї, які чекали свого часу та вдихнути життя у будні рутини. Але з однією умовою — мінімальний час витрачений на кухні. Якщо вам подобається цей план, у нас є підбірка страв для вашого вихідного дня. Готуйте разом, створюйте атмосферу теплих родинних зустрічей або запросіть друзів. Заверште тиждень, спілкуючись без поспіху та наповнюючись душевною теплотою, якої нам усім так не вистачає.

Салат з буряком і шпинатом

Буряк часто вважають зимовим овочем, проте його можна використовувати для готування смачних страв у будь-який час року. Наприклад, салат із шпинатом і буряком завжди буде відмінним варіантом. Свіжі зелені листочки гармонійно поєднуються із відвареним чи запеченим буряком, ніжною фетою та насінням, яке додає різноманіття текстур. Особливий шарм страві придає ароматна соняшникова олія. Це ідеальна страва для смачного обіду разом із рідними чи друзями.

Інгредієнти

120 г шпинату
1 середній варений буряк
120 г фети
1 ст. л. смаженого гарбузового насіння
1 зубчик часнику
2 ст. л. ароматної соняшникової олії сіль до смаку

Покроковий рецепт

Ретельно помийте середній буряк. Не очищуючи його від шкірки, покладіть у велику каструлю та залийте водою. Додайте дрібку солі та варіть на середньому вогні протягом 1,5−2 годин. Перевіряйте готовність виделкою чи ножем, вони мають легко входити у буряк.

Помийте 120 г шпинату та просушіть паперовими рушниками. Хвостики з листочків я не обрізав, але ви за бажанням можете це зробити.

Готовому буряку дайте трохи охолонути, а потім поріжте слайсами. Можна обрати і будь-яку іншу форму нарізки, яка вам більше до вподоби. Зубчик часнику дрібно посічіть чи пропустіть через прес.

Викладіть у миску нарізаний буряк, часник, листочки шпинату. Поріжте 120 г фети невеличкими кубиками чи покришіть руками, додайте до салату.

Всипте 1 ст. л. гарбузового насіння, посоліть до смаку та полийте салат 2 ст. л. ароматної соняшникової олії. Перемішайте.

Смачно і швидко: що приготувати на вихідні, аби зекономити час (ФОТО), фото-1

М’ясний рулет

Зізнайтеся, є ж ця спокуса, купивши м’ясо, просто покласти його в форму для запікання й забути хвилин на 40, займаючись іншими справами. Але самотній шматок м’яса в духовці страждає, а потім і ви, заливаючи його соусом, щоб зробити смачнішим, не випромінюєте щастя. Але насправді чимало людей недооцінюють свої вміння і переоцінюють складність готування. Приміром, маєте ви гарний шматок м’яса. То просто приготуйте яловичину веллінгтон в тісті чи наріжте той шматок, вкладіть всередину начинку й матимете чудову оригінальну страву, котра і вам смакуватиме, і гостям. До того ж, м’ясні рулети завжди були топовою стравою завдяки тому, що смакують і гарячими, і холодними.

Інгредієнти

Для рулету:
1 кг яловичини (цільна задня частина)
200 г печериць великих
300 г напівтвердого сиру
90 г вершкового масла 82%
40 г олії

Для соусу:
50 г петрушки
½ зеленого перцю чилі
2 зубчики часнику
50 мл олії оливкової сік
½ лимона
сіль і перець за смаком 

Смачно і швидко: що приготувати на вихідні, аби зекономити час (ФОТО), фото-2

Покроковий рецепт

Приготуйте соус чимічурі. Покладіть у чашу блендера 50 г петрушки, пів зеленого чилі без насіння, 2 зубчики часнику, 50 мл олії, сік половини лимона, дрібку солі і трішечки перцю. Збийте до однорідного подрібнення зелені.

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Розріжте гриби на чотири частини або, якщо вони маленькі, навпіл. Розтопіть на сковорідці 50 г масла та обсмажте на ньому гриби до легкої золотавої скоринки.

Візьміть шматок яловичини та зріжте з нього всі плівки. Потім наріжте шматок вздовж на 4−5 слайсів товщиною не більше ½ см.

Відбийте кожен шматочок м’яса та змажте соусом, відступаючи по 1 см з кожного боку. Використовуйте не весь, частину залиште для подачі. На кожен шматок м’яса викладіть по два слайси сиру, зверху викладіть гриби рядочком вздовж рулета. Повторіть із кожним шматком м’яса.

Міцно закрутіть рулети і зафіксуйте кожен ниткою, загортаючи всередину бокові краї, щоб начинка не витікала.

Розігрійте у пательні 40 г вершкового масла та 40 мл олії, викладіть рулети та обсмажте їх з двох боків, щоб м’ясо змінило колір. Смажте на великій сковорідці та слідкуйте за тим, щоб із рулетів не виділялося надто багато рідини. Якщо це відбувається, краще обсмажуйте по 2−3 рулети за раз, щоб вони не зварилися.

Застеліть деко пергаментом, перекладіть на нього рулети та відправте запікатися в розігрітій духовці 10−25 хвилин. Час приготування залежить від товщини м’яса та розміру ваших рулетів. Якщо вони маленькі, а м’ясо делікатне і тонке, вам вистачить 10 хвилин. Якщо м’ясна основа досить товста, а сам рулет вийшов довгий і грубий, йому знадобиться 20−25 хвилин. Щоб перевірити готовність, розріжте один рулет і подивіться, чи м’ясо вже готове всередині за кольором. Подавайте рулети з соусом чимічурі, який залишився.

Пиріг із полуницею та сиром

Поєднання полуниці та свіжого базиліку я вважаю ідеальним, бо ця невеличка полунична кислинка трохи нагадує томат. А якщо ще додати сир — це просто смакова бомба. Саме тому я вирішив приготувати пиріг з полуницею і сиром. Сезон полуниці саме у розпалі. На ці ароматні та соковиті червоні ягоди я чекав увесь рік, тому треба ловити момент та якнайбільше готувати сезонних страв з полуницями. А ще у полуниці величезна кількість вітамінів та корисних речовин, які позитивно впливають на імунітет.

Готувати пиріг надзвичайно легко. Для тіста треба просто змішати всі інгредієнти та ретельно вимішати до однорідності. Для начинки лише натріть сир, поріжте полуницю та відділіть листочки від стебел базиліку. Залийте збитим яйцем та накрийте тістом. Все, смачний літній пиріг готовий. Але зауважте, що розрізати пиріг одразу після випікання не варто, адже він доволі соковитий. Тож дайте йому охолонути, а вже потім насолоджуйтеся.

Інгредієнти

Для тіста:
200 г розм’якшеного вершкового масла
6 ст. л. сметани
1 ч. л. розпушувача
1 яйце
350 г борошна (+ для підпилу)
1 дрібка цукру
1 дрібка солі

Для начинки:
300 г твердого сиру
3 яйц
я 1 ст. л. цукру
200 г полуниці
5 гілочок базиліку
1 жовток (для змащування тіста)
½ ч. л. солі

Смачно і швидко: що приготувати на вихідні, аби зекономити час (ФОТО), фото-3
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вихідні #страви #приготувати #легко #час #смачні #поради #інгредієнти
ТОП новини
"Арктичний холод пре в ці області, прогноз стривожив навіть синоптиків": куди суне мороз у -17 градусів, дощ і снігопад?
"Тариф на електроенергію з 1 травня оприлюднено": хто з українців платитиме на 60% менше, а кого приголомшить ціна?
"Потужна негода пре в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом": де буде мороз у -21 градус, дощ і снігопад?
"Шалений успіх, багатство і втілення мрій": ці 2 знаки Зодіаку у другій половині весни зіткнуться з доленосними подіями
Оголошення
live comments feed...