
11:59, 8 лютого 2024 р.
Можуть зробити лише гірше: які продукти краще не вживати під час застуди

В Україні стримко зросла кількість хворих на грип та ГРВІ. Застуда і хвороботворні бактерії чатують на нас мало не всюди. І здається ми знаємо, які продукти корисні при застуді. Але, за словами нейробіолога Роберта Лава, є три продукти, які можуть тільки ускладнити ситуацію.
Про це він розповів на своїй сторінці у Тік-Ток.
Цукор
Природний цукор міститься у багатьох продуктах харчування: овочі, фрукти, насіння, горіхи та інше.
Але інша справа – рафінований цукор. Він виробляється з буряку, кукурудзи та може ослабити імунітет, який і так вразливий при хворобі. Окрім того, він впливає на посилення запалення. Тому, особливо у період хвороби, від рафінованого цукру краще відмовитись.
Алкоголь
Це очевидний факт, адже алкоголь негативно впливає на всю систему організму, в тому числі і імунітет. Крім цього, він погіршує пам'ять, роботу мозку та викликає безсоння.
Тому у період хвороби алкоголь варто вилучити з раціону, а в ідеалі просто перестати його вживати, тому що він не корисний ні в якій кількості.
Смажені страви
Смажена їжа надто посилює запалення в організмі, яке і так при хворобі має вплив. Продукти розпаду смаженої їжі посилюють не тільки запалення, але і пришвидшують старіння, знижують роботу імунної системи.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
12:11, 1 травня
15
11:34, 1 травня
18:01, 20 квітня
123
live comments feed...