
15:00, 3 червня
Курка з золотими кістками: чому українцям все важче купити м’ясо

В Україні стрімко зростають ціни на курятину. Попри стабільні обсяги виробництва, продукція дорожчає майже щомісяця. Зокрема, у травні 2025 року середнє зростання склало понад 24 гривні.
Про це повідомляє портал "Мінфін".
Ціни зросли на всі основні види м’яса птиці:
- філе — з 188,40 грн до 209,31 грн за кілограм,
- стегно — до 125,77 грн,
- гомілка — 91,25 грн,
- тушка — 108,73 грн.
Від початку року курятина подорожчала вже на 7%. Причина — зростання собівартості виробництва, зумовлене подорожчанням кормів, особливо зернових і олійних культур.
Виконавчий директор Асоціації "Союз птахівників України" Сергій Карпенко зазначив, що основний тиск на ціни чинять саме витрати на виробничі компоненти.
Водночас аграрний сектор, як і вся економіка, працює в умовах повномасштабної війни, що впливає на стабільність, модернізацію та логістику.
Фахівці припускають, що влітку можливе короткочасне зниження вартості курятини — однак воно буде незначним і залежатиме від обсягів експорту та внутрішньої сезонної пропозиції. Прогнозувати подальший рух цін складно, адже ринок перебуває у стані невизначеності.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
live comments feed...
Коментарі